Pozivaju se svi zainteresirani srednjoškolci na sudjelovanje na intenzivnoj BESPLATNOJ petodnevnoj filmskoj radionici Filmske mjere.

Kroz praktičan rad, naučit ćemo kako nastaje kratki igrani film i proći sve faze nastanka filma: od ideje do realizacije. Budući da vrijeme u kojem trenutno živimo traži našu fleksibilnost i kreativnu prilagodbu – dobro je znati kako izazove s kojima se susrećemo možemo i filmski obraditi. 

Filmske mjere srednjoškolcima pružaju, uz osnovnu filmsku edukaciju, i mogućnost tematske prorade onoga što ih trenutno okupira – bilo da se radi o aktualnoj situaciji „novog normalnog“ ili nekim drugim osobnim i društvenim fenomenima.

Radionica traje: 8.10. – 12.10. (čet, pet, sub, ned, pon) po 3 sata s početkom u 18 sati

Ilica 227/1.kat

 

Prethodno filmsko iskustvo nije uvjet.

U prijavi: ime, prezime, godina rođenja i vrlo kratka motivacija za sudjelovanjem.

 

Program je financiran sredstvima grada Zagreba

 

 

Anita Čeko, voditeljica programa, scenaristica, dramaturginja i psihologinja

 

Anita Čeko diplomirala je filmsku dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz to, diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nakon čegaje godinu dana stažirala na psihijatrijskom odjelu Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu. Sudjelovala je na raznim filmskim i scenarističkim radionicama poput Sarajevo Talent Campus 2012., Branko Bauer program 2015., scenaristička radionica na Danima hrvatskog filma 2015., RE-ACT radionica u Italiji, Pordenone 2017, filmske radionice u Kino klubu Zagreb, itd. Njezin scenarij za kratkometražni igrani film Lara je 2012. ekraniziran i prikazan na međunarodnim festivalima Zagreb film festival i Festival mediteranskog filma Split. Na više projekata je radila kao voditeljica ili su-voditeljica filmskih edukativnih programa za djecu i mlade (FROOOM!; Želim snimiti film, itd).
Dobila je potporu HAVC-a za razvoj scenarija2014. godine za scenarij I bili smo pingvini te 2015. godine za scenarij Čudna jada. Duži niz godina volontirala je u domovima za djecu i adolescente bez odgovarajuće skrbi u Zagrebu, a nekoliko mjeseci je provela živeći u domu za djecu bez roditeljske skrbi u Tanzaniji. Trenutno je u edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju.

Anita Čeko

 

Ivan Sikavica, redatelj i voditelj programa

 

Ivan Sikavica je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti i Akademiji dramske umjetnosti, studij FTV režije igranog filma. Njegov kratki filmovi nagrađivani su i proputovali su mnoge domaće i svjetske festivale:Ko da to nisi ti (2014, Fade In i Zagreb film) osvojio je Zatna kolica na Zagreb film festivalu 2013 i nagradu za najbolji kratki film na Pula film festivalu 2014; Sin (2012, Propeler film), službena konkurencija Sarajevo film festivala 2013;Babysitter (2012., ADU) specijalno priznanje na Zagreb film festivalu 2012; Špansko kontinent (2010, Propeler film) nagrada za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma 2010.
Redatelj je kratkog igranog filma Fantastična (2016, ADU). Od dokumentarnih projekata režirao je dokumentarni zabavni serijal «Rekonstrukcija»(2012, Sirovina i sinovi za HRT) i epizodu Osmi horizont (2016, Kinoteka za HRT), dokumentarnog serijala Kultura na radničkoj traci.Redatelj je segmenta eksperimentalnog igranog omnibusa Transmania (2016, Zebra productions) prikazanog na Sarajevo film festivalu 2016.Na televizijskoj seriji Novine (2016, Drugi plan za HRT) angažiran je kao redatelj druge ekipe.

Ivan Sikavica

U suradnji sa udrugom TVORNICA UMJETNOSTI