Potaknuti višegodišnjim uspješnim suradnjama na području likovnosti s ciljem razvijanja likovnih, komunikacijskih, kreativnih i socijalnih vještina djece, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Centar za kreativni razvoj Artmix u 2018. godini realiziraju edukativno-kreativni projekt PenkalArt.

Riječ je o projektu temeljenom na ostavštini jednog od najvećih izumitelja 20. stoljeća, Slavoljuba Penkale. Autor preko 80 nevjerojatnih izuma, od olovke, električne četkice za zube, pa sve do aviona poslužio nam je kao odlična inspiracija za osmišljavanje zanimljivog sadržaja za osnovnoškolce.

Projekt PenkalArt zamišljen je kao edukativno-kreativni. Uvodni dio programa čine interaktivno predavanje o Slavoljubu Penkali i kviz znanja nakon čega slijede kreativne radionice.

Teme radionica:

-dizajn pernice

-dizajn olovke

-dizajn straničnika

-dizajn privjeska za ključeve

Namjena:

Upoznavanje sa životom i djelom Slavoljuba Penkale i njegovim izumima, upoznavanje s poviješću hrvatske proizvodnje školskog pribora. Poticanje znatiželje za otkrivanjem, kreativno izražavanje, osobni rast i razvoj, usvajanje novih znanja i vještina, razvoj mašte i imaginativnosti, nadopuna redovnoj nastavi zanimljivim integracijskim sadržajima.

Projekt PenkalArt u skladu je s općim strateškim ciljevima Strategije kulturnog i kreativnog razvitka Grada Zagreba 2015. – 2022. godine.

Vrijeme odvijanja: travanj – prosinac 2018. godine.

Mjesto odvijanja: osnovne škole na području Črnomerca.

Projekt PenkalArt financiran je od strane Grada Zagreba.