kvARTopis

 

kvARTopis obuhvaća radionice, izložbe, glazbene i kazališne nastupe, filmske i video projekcije, performanse i dr. kulturne razmjene, čitaonice, pričaonice, predstavljanje knjiga, tribine i predavanja.

Programi su koncipirani tematski, a želja nam je obuhvatiti što širi raspon kreativnog i umjetničkog stvaralaštva uz dodatne akcije na osnovu inicijativa korisnika.

Time otvaramo i mogućnost povezivanja udruga i organizacija koje okupljaju sve dobne skupine, a posebno  mlade neafirmirane umjetnike te njihovu publiku.

Realizirati će se u suradnji s lokalnim kulturnim ustanovama i udrugama,  te omogućiti građanima Zagreba, a napose stanovnicima Črnomerca što veću ponudu zanimljivih i raznolikih sadržaja proširujući mogućnosti za kreativno provođenje njihovog slobodnog vremena.

Osim edukacijske komponente, poticanja na kreativnost i stvaralaštvo ovaj projekt pruža mogućnost svim dobnim skupinama da prošire svoje kulturološke vidike, pomaže pri socijalizaciji mladih u kulturi i potiče naviku građana na aktivnije i kreativnije sudjelovanje u društvenom životu Grada Zagreba. Također, time se ujedno jača i uloga Centara za kulturu kao punkta koji im otvara takvu mogućnost.

Na zapadnom dijelu grada sve je vidljivija potreba za pojačanim organiziranjem programa koji zadovoljavaju kulturne potrebe građana. Time se promiče interes za njihovo uključivanje u kulturu lokalne zajednice.

Ovim programom želimo u građana osvijestiti osjećaj za kvart u kojem žive, potaknuti ih na međusobno povezivanje i zbližavanje kao i na stvaranje novih uradaka.

Smatramo da je izuzetno važno međusobno povezivanje i uključivanje, kako svih starosnih skupina, tako i svih struktura društva (vrtići,škole, lokalna zajednica, institucije, organizacije, tvornice…)

 

 

AKTIVNOSTI:

 

  1. Večeri poezije
  2. Tribine i predavanja

Ekološke i sociološke tribine

Putopisna predavanja

Glazbena scena i produkcija

– razvoj elektronske glazbe i dj kulture

– tehnologije obrade zvuka i audio zapisa

-primjeri i demonstracije obrade tona

-produkcija i postprodukcija

-managment i marketing u glazbi

  1. Kreativni kutak
  2. Otvorena scena – nastupi korisnika kazališnih radionica Centra, al i dr.

Performansi i intervencije na otvorenom

  1. Čajnik – razgovori i okrugli stolovi na aktualne teme iz života kvarta, ali i šire, razmjena ideja ili ugodno provođenje slobodnog vremena