Zvukopis je ciklus dječjih radionica započetih u travnju 2004.godine sa svrhom uvođenja djece u svijet zvučnih kreacija.

Cilj ovog projekta se, osim osnovne edukativne namjere i autorskog rada, temelji  na pokušaju da djeca shvate zvuk i kao vizualni medij, odnosno kao motor za pogon individualnih apstraktnih slika, a ne samo kao izvor informacije, reklame i glazbe.

U vrijeme pojave televizije novinari BBC-ja proveli su veliku anketu. Na isto pitanje: Koji vam je medij draži, TV ili radio? Građani Velike Britanije odgovarali su različito. No, ostao je zabilježen neobičan odgovor jednog dječaka: «Ja više volim radio…»

Na novinarovo čuđenje dječak je nastavio: »…zato što su na njemu bolje slike!»

Taj iskreni dječakov odgovor zapravo je temelj na kojem se gradi umjetnost zvuka. Slušajući zvuk u nama, a ne pred nama, nastaje nevjerojatan broj slika.

Napretkom tehnologije upotreba opreme za snimanje znatno je pojednostavljena što omogućava djeci da postanu aktivni sudionici i autori radiofonijskog djela.

Radionica ima za cilj osvještavanje našeg zvukovnog prostora, njegovih dimenzija i značenja, upoznavanje i razvijanje perceptivnih sposobnosti i samo osjetilo sluha. Upravo zbog toga što svijet postaje sve bučniji, a radio sve jednoličniji i predvidljiv, temeljna ideja je otkrivati prostor za izražaj na polju audio medija, te razviti kulturu slušanja. 

Realizacija projekta Zvukopis u 2024. godini:

1.      Ciklus radiofonskih radionica Šumopis

2.      Medijske radionice povodom obilježavanja Dana medijske pismenosti

REFERENCE VODITELJA:

Srđan Nogić – Audio Engineering Diploma, SAE Institute. Snimatelj tona na HRT-Hrvatski Radio od 2000. godine. Autor i suradnik niza radijskih emisija, radio drama, dokumentarnih radio-drama i dr.

Dobitnik brojnih međunarodnih priznanja kao što su Prix Italia, Prix Europa, Prix Marulić, Silver mic New York festival, nominacija za Porin 2009. godine u kategoriji najbolja snimka klasične glazbe.
Autor i suradnik na nizu projekata u koprodukciji sa EBU, ABC Sydney, IKON TV Netherlands, MSU, AZOO (zvuk za radio, film, TV, instalacije, eksperimentalni audio…)

Voditelj niza radionica zvuka za djecu raznih uzrasta u organizaciji AZOO (Novigradsko proljeće, Kreativni vikend), Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, Zbirke Richter, MSU Zagreb i dr. Član državnog povjerenstva za provedbu smotre LiDraNo

Ivana Market, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, autorica dokumentarnih radio drama i drugih radijskih formata.