ZAIGRANI Š/UMOM – ekološko – likovni projekt nastao u suradnji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca i Hrvatskih šuma d.o.o., Uprava šuma Podružnica Zagreb.

Šume su u Republici Hrvatskoj, uz vodu, najvažniji prirodni resurs. Od iznimne je važnosti od najmanjih nogu poučavati djecu važnosti očuvanja ovog nacionalnog blaga.

Želja nam je djeci osnovnoškolskog uzrasta na interdisciplinaran način približiti šumu, život u šumi i važnost gospodarenja šumama, a kroz to i posao šumara te naglasiti njegovu važnost u održavanju stabilnih šumskih ekosustava.

Projekt se sastoji od dva dijela. Prvi dio susreta čine obilazak šume, proučavanje i učenje o šumskom bogatstvu i raznolikosti u različita godišnja doba, uočavanje prizemnog sloja šume, sloja grmlja i drveća.

Drugi dio programa čine kreativne radionice. Teme radionica bit će vezane uz ono što su djeca doživjela i naučila u šumi (landart, životinje od lišća, suncatcheri, lutke od prirodnih materijala, reciklaža prirodnih materijala, oslikavanje drvenih restlova, oblutaka…)

Voditeljica: Ivana Miškulin, dip. ing. šum., Hrvatske šume

Projekt financira Grad Zagreb.