Eko-likovni susreti koje kroz niz godina već ostvarujemo u suradnji s Hrvatskim šumama, Upravom šuma podružnica Zagreb. Prvi dio susreta čine obilazak šume u pratnji stručnih edukatora iz Hrvatskih šuma, proučavanje i učenje o šumskom bogatstvu i raznolikosti u različita godišnja doba, uočavanje prizemnog sloja šume, sloja grmlja, drveća, biljaka, životinja.

Drugi dio programa čine kreativne radionice u šumi ili prostorima škole. Teme radionica vezane su uz ono što su djeca doživjela i naučila u šumi. U radu se koriste prirodni materijali kao što su papir, ugljen, karton, špaga, drveni restlovi…Teme: land art od lišća, životinje od lišća, suncatcheri, izrada lutaka od prirodnih materijala, kreiranje držača za olovke, reciklaža, izrada eko bilježnica, šumska arhitektura…

Program se provodi na području Park šume Tuškanac (Dubravkin put), Park šume Grmoščica i potoka Črnomerec. Osim organizirano za škole program se provodi i preko ljetnih školskih praznika za zainteresirane građane. Ciljna skupina: djeca uzrasta 6-12 godina. Program je za polaznike besplatan i sav materijal je osiguran.

REFERENCE VODITELJA:

Ivana Miškulin (Hrvatske šume), Tihana Otmačić (Hrvatske šume)

Eva Herceg – studirala je na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2014. godine završava preddiplomski studij i nastavlja obrazovanje u klasi red. prof. Petra Barišića. 2015. godine odlazi na semestralni studij na Akademiju likovnih umjetnosti u Pragu (AVU) u klasu Lukaša Rittsteina. Diplomirala je 2017. godine u Zagrebu, a iste godine odabrana je kao kandidat izlagač s područja grada Zagreba u projektu A4, Split. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložba, likovnih kolonija i likovnih radionica za djecu.

2020. godine otvara svoj obrt Artistress i započinje svoju poslovnu priču. Kroz aktivan likovni rad sa djecom, mladima i odraslima ostvaruje značajan uspjeh i napredak polaznika na tečajevima Artistress Likovne radionice za otpuštanje stresa, Maštaonice za djecu i mlade i Individualne pripreme za upise u umjetničke škole i osobe koje žele usavršiti svoje umjetničko znanje.