Kreativna likovna radionica namijenjena djeci uzrasta 6-12 godina na kojoj se polaznici upoznaju s različitim likovnim tehnikama (olovka, ugljen, drvene bojice, flomasteri, kolaž, kombinirana tehnika, akvarel…). Rad se odvija jednom tjedno u trajanju dva školska sata. Program se provodi uz plaćanje kotizacije.

Kreativna likovna radionica realizira se i u suradnji s osnovnim školama na području Črnomerca. Nekoliko puta godišnje organiziramo besplatne tematske radionice za učenike I-IV razreda.

Kreativna likovna radionica nadopuna je školskom programu u kojem su likovna i vizualna kultura zastupljene s tek jedan sat tjedno.

Satovi uključuju:

  • učenje osnovnih likovnih pojmova i elemenata

(točka i crta, boja, odnosi boja, ploha, površina, masa i prostor, ritam, površina, kompozicija, ravnoteža elemenata…)

  • praktičan rad u raznim likovnim tehnikama (crtanje i slikanje po promatranju, najrazličitije likovne vježbe itd.)

 

  • upoznavanje polaznika s najpoznatijim umjetnicima i umjetničkim djelima

 

  • posjete izložbama uz stručno vodstvo

 

  • analizu najznačajnijih umjetničkih djela

 

Voditeljice programa:

 Ksenija Filipović, akademska slikarica

Jurana Linarić Mihalić, prof.likovne kulture

CILJ

Budući da je likovna i vizualna kultura u osnovnim školama zastupljena s tek 1 sat tjedno, ovakav tip programa je dobrodošao kao nadopuna školskom programu.

Radionica je namijenjena namijenjena djeci uzrasta 6-12 godina s ciljem intenzivnog razvoja kreativnih sposobnosti i potencijala, usvajanja različitih likovnih tehnika, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, učenja o svijetu likovne umjetnosti i dizajna, razvijanja smisla za lijepo, kreativnosti i sposobnosti kritičkog mišljenja, razvijanja individualnosti, poticanja na istraživanje i izražavanje vlastitih doživljaja i ideja.

KORISNICI

Djeca uzrasta od 6-12 godina.

 

REZULTATI

Usvajanje različitih likovnih tehnika, razvoj samopoštovanja, razvoj kreativnosti i individualnosti, razvoj kritičkog mišljenja. Usvajanje novih znanja i vještina. Cjelokupni razvoj ličnosti. Radove nastale na radionicama izložit ćemo u prostoru Centra za kulturu i film Augusta Cesarca (Ilica 227), prostoru Gradske četvrti Črnomerec (Trg Francuske Republike 15), knjižnicama grada Zagreba.

Kontakt

ivana.market@centarcesarec.hr

 

KREATIVNA LIKOVNA RADIONICA ➟ NOVOSTI