Ustanova CENTAR ZA KULTURU I FILM AUGUSTA CESARCA iz Zagreba, Ilica 227, OIB:89479352022, koju zastupa ravnateljica Maja Jurić Ivoš (u daljnjem tekstu: Ustanova, Cesarec)

 

u Zagrebu, dana 25.05.2018. godine donosi ova

 

 

PRAVILA PRIVATNOSTI

 

Ustanova CESAREC maksimalno poštuje i svakodobno brine za Vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je pri obradi Vaših osobnih podataka kao i tijekom i nakon Vašeg posjeta našim službenim web stranicama www.centarcesarec.hr, www.kinokinoteka.hr, www.ljepotu.hr ( u daljnjem tekstu zajedno: Stranice).

 

Želimo Vas obavijestiti i objasniti Vam naše postupke u vezi s prikupljanjem informacija putem ovih Stranica.

 

Osim navedenih Stranica, CESAREC povremeno koristi i druge službene komunikacijske kanale i to FB stranice CENTAR CESAREC, KINO KINOTEKA, LJETNA POZORNICA TUŠKANAC, MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI, instagram centar_cesarec, vimeo CKF A.CESAREC, ili youtube kanala CKF A.CESAREC.

 

Ukoliko se ne slažete s bilo kojim uvjetom ovih Pravilima privatnosti koja se odnose na Stranice, nemojte koristiti Stranice ili nam davati bilo kakve osobne podatke.

 

Voditelj obrade

 

CENTAR ZA KULTURU I FILM AUGUSTA CESARCA

Ilica 227, 10000 Zagreb

OIB:89479352022

Osoba ovlaštena za zastupanje: ravnateljica, Maja Jurić Ivoš

www.centarcesarec.hr

 

Službenik za zaštitu podataka

 

CESAREC je tijelo javne vlasti te e obvezan imenovati i imenovao je službenika za zaštitu osobnih podataka (u daljnjem tekstu: SZOP,DPO), koga se može kontaktirati na sljedeću službenu e-mail adresu szop@centarcesarec.hr.

 

Tijekom korištenja naše web Stranice, IT sustavi i softverski postupci za upravljanje ovom web stranicom preuzimaju neke osobne podatke čiji je prijenos implicitan u korištenju Internet komunikacijskih protokola, odnosno o informacijama koje nisu povezane s određenim pojedincima, ali bi po svojoj prirodi mogle putem obrade i povezivanja s podacima trećih strana omogućiti identifikaciju korisnika.

 

Navedena kategorija podataka uključuje IP adresu ili nazive domena računala korištena od strane korisnika koji se povezuju s web stranicom, URI (Uniform Resource Identifier) adrese traženih resursa, vrijeme zahtjeva, metoda korištena za podnošenje zahtjeva na server, veličinu datoteke dobivene kao odgovor, numerički kôd koji označava status odgovora poslužitelja ( primjerice uspješan, pogreška itd.) te ostale parametre koji se odnose na operacijski sustav i korisnike. Navedeni se podaci upotrebljavaju samo i isključivo za dobivanje anonimnih statističkih podataka na web stranici i za provjeru ispravnog funkcioniranja te se brišu odmah nakon obrade.

Općenite informacije o kolačićima

 

Neke internetske stranice radi boljeg korisničkog iskustva na web stranici na vaše računalo sprema male tekstualne datoteke – tzv. kolačiće. Takve stranice obvezne su prije pohranjivanja kolačića zatražiti vaš pristanak, kao i omogućiti mogućnost jednostavnog povlačenja privole za korištenje kolačića. Može se dogoditi da korištenje određenih funkcionalnosti neke web stranice postane onemogućeno nakon povlačenja privole za korištenje kolačića.

 

Kolačić predstavlja datoteku koju na Vaše računalo sprema određena web stranica koju posjetite. Kolačić obavještava web stranicu da se “stari” korisnik ponovno priključio pamteći njegove postavke. Kolačići nadalje bilježe Vaše preferencije i postavke.

 

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući ‒ web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na korisnikovu računalu. Kolačići ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik, pak, može promijeniti svoje postavke na internetu te time sam birati hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene kolačiće automatski pobrisati pri zatvaranju internetskoga preglednika i sl. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na vašem računalu. Postavke s kolačićima mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića odaberite internetski preglednik kojim se koristite.

 

Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (Vašem računalu) te ondje ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci kao što su ime za prijavu i lozinka pa se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.
Privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju privremene podatke kao što su stavke u košarici za kupnju.

 

“First party cookies” (kolačići prve strane) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Web-mjesta te kolačiće upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

 

Kolačići treće strane potječu od drugih, partnerskih web-mjesta koja gledate. Treće strane mogu tako prikupljati podatke o korisnicima različitih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

 

Mi koristimo privremene kolačiće.

 

Postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise, a više se možete informirati na sljedećim poveznicama, primjerice http://www.allaboutcookies.org/ ili http://www.youronlinechoices.eu/.

Osobni podaci koje obrađujemo

U određenim slučajevima možemo zatražiti da nam date Osobne podatke, primjerice kada koristite obrazac za prijavu ili prijavnicu za radionice ili druge vrste usluga koje Cesarec nudi, date komentare, prijedloge ili postavite pitanja, zatražite informacije ili koristite druge značajke ili funkcije Stranica.

 

Cesarec neće prikupljati Osobne podatke prilikom Vaših posjeta našim Stranicama ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene stavke Osobnih podataka prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad web stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u aktivnostima na našim Stranicama.

 

Ovim putem Vam savjetujemo da pročitate sva pravila privatnosti svih trećih strana, kao i uvjete korištenja.

 

Svrhe i osnova obrade osobnih podataka

 

Kada dajete vaše Osobne podatke na Stranici, ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti.

 

Korištenje vaših Osobnih podataka može uključivati odgovaranje na Vaše cijenjene upite i zahtjeve, izvršenje zakonskih ili ugovornih obveza, pravnih postupaka, kao i primjerice, ali ne ograničavajući se na slanje obavijesti putem elektroničkih alata (SMS, e-mail, društvena mreža), u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama.

 

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni, u uskoj vezi s gore navedenim svrhama, samo:

 

  • Isključivo onim subjektima kojima je isto potrebno za izvršavanje usluge i održavanje, slanje pošte i e-pošte, uklanjanje ponavljajućih informacija s popisa korisnika i analiziranje podataka, a koji obično obrađuju Osobne podatke u ime Cesarec kao izvršitelji obrade;

 

  • Osobama ovlaštenima od Cesarca za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti (radnici ili vanjski suradnici Cesarca);

 

  • službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti kada to zahtijeva mjerodavno pravo ili u dobroj vjeri (npr. da se pridržavaju odredbi zakona ili da se pridržavaju pravnih postupaka; da zaštite i brane prava ili imovinu Cesarca i Stranica, ili, da u hitnim okolnostima djeluju radi zaštite osobne sigurnosti korisnika Cesarca, njegovih Stranica ili javnosti);

 

– poslovnim partnerima za njihove potrebe samo u skladu s odgovarajućim  zakonskim osnovama.

 

Cesarec će obrađivati vaše Osobne podatke samo za vrijeme potrebno za postizanje svrha Cesarca će zadržati Vaše Osobne podatke isključivo i samo za vrijeme potrebno ili dopušteno u skladu s sve sukladno važećim zakonskim propisima koji uređuju područje zaštite osobnih podataka te Uredbom (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/18, na snazi od dana 25.05.2018. godine) (u daljnjem tekstu: Zakon).

 

Svi građani mogu pristupiti događajima i programima (u daljnjem tekstu: Događanja) koje organizira CESAREC pod jednakim uvjetima. Isti se mogu odražavaju na javnim površinama u organizaciji Voditelja obrade, površinama u zakupu CESARCA ili prostorima koje CESAREC koristi temeljem drugih pravnih poslova. Na određene događaje i programe pozvani su i predstavnici medija u svrhu izvještavanja o Događanju. CESAREC može, u ostvarivanju svog legitimnog interesa snimati i fotografirati događaj u informativne svrhe. Pri navedenom, CESAREC će se, po potrebi služiti i anonimizacijom. Radeći navedeno i izvještavajući o događaju, ispitanici su kolateralni sadržaj, a ne zasebne jedinke sa njezinim posebnostima identiteta i iste, CESAREC ne snima sa namjerom i ciljem izdvojenosti od okoline i vremena, već kao dio izvještavanja sa Događanja i okolnosti na nekom prostoru ili mase građana. Ukoliko ne želite biti snimljeni niti kao dio mase Događanja, nemojte pohoditi javna događanja i programe u organizaciji CESARCA.

 

Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

 

Cesarec ne prenosi Osobne podatke u treće zemlje.

 

Vaša prava glede zaštite osobnih podataka

 

Cesarec vas obavještava da, u skladu s i u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo, imate svakodobno pravo zatražiti pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s Vašim Osobnim podacima, kao i prigovoriti aktivnosti obrade, te podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu, Agenciji za zaštitu osobnih podataka, s sjedištem u Zagrebu, Martićeva ulica 14. Imate i pravo znati sve primatelje kojima su vaši Osobni podaci bili ili će biti otkriveni.

Kad god je moguće i primjenjivo, Vaši osobni podaci mogu se anonimizirati.

 

Kod obrade Vaših osobnih podataka ne služimo se pružateljima usluga izvan EU.

 

Naše Stranice mogu sadržavati poveznice na druge web stranice (u daljnjem tekstu: Druge stranice) koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane Cesarca te Vas savjetujemo da pročitate pravila privatnosti i uvjete svake pojedine web stranice koju posjećujete, kao i pravila o kolačićima na tim web-stranicama kako biste saznali kako će se koristiti Vaši osobni podaci.

 

Preuzimanje materijala s određenih web stranica može rezultirati, ne samo povredom prava intelektualnog vlasništva, već i dovođenjem Vašeg računalnog sustava u rizik od raznih računalnih napada i zloćudnih softvera.

 

Zaštita privatnosti djece

 

Cesarec ozbiljno shvaća zaštitu privatnosti djece i u skladu sa važećim zakonskim propisima, osobni podaci svih osoba mlađih od 16 godina obrađuju se sukladno zakonskoj osnovi i privoli roditelja/skrbnika/zakonskog zastupnika. Nadalje, naše Ugovore o pohađanju pojedinih programa ili radionica za osobe mlađe od 16 godina, kao i sve potrebne privole potpisuju roditelji/skrbnici/zakonski zastupnici. Privole se mogu svakodobno povući, a obrada osobnih podataka prije povlačenja privole, smatra se zakonitom.

 

U slučaju da Cesarec sazna da se osobni podaci koji su joj poslani odnose na osobu mlađu od 16 godina bez valjane privole roditelja/skrbnika/zakonskog zastupnika, Cesarec će, odmah po saznanju i bez odlaganja, učiniti sljedeće, obavijestiti roditelja/skrbnika/zakonskog zastupnika o navedenom ukoliko je moguće te izbrisati te osobne podatke iz svojih datoteka što je prije moguće i osigurati, u slučaju da brisanje nije moguće, da se ti osobni podaci dalje ne koriste za bilo koju svrhu te ih neće dati nijednoj trećoj strani.

 

Cesarec iznimno drži do sigurnost vaših Osobnih podataka. Postavili smo i održavamo postupke kako bismo zaštitili osobne podatke koje prikupljamo.

 

Međutim, zbog prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana, kao što su računalni i internetski napadači. Vaša upotreba Stranice pokazuje Vaš pristanak na ovaj rizik.

 

Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, korištenja ili slučajnog gubitka provodimo sve tehničke i organizacijske sigurnosne postupke u skladu s našim mogućnostima i pravilima Opće uredbe za zaštitu osobnih podataka na način da osiguramo da samo ovlaštene osobe za obradu podataka imaju pristup vašim osobnim podacima samo onda kada je to potrebno i u skladu sa svrhom prikupljanja osobnih podataka.
Primjeri takvih postupaka uključuju, ali ne ograničavaju se na:

  • praćenje, pregled i održavanje IT infrastrukture
  • korištenje certificiranih i legalnih proizvoda
  • prava pristupa
  • izrade sigurnosnih kopija
  • zaštita računala antivirusnim programima
  • pravilo otvaranja e-pošte iz nepoznatih izvora

U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu (uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo koju i sve izravne, posebne, neizravne, posljedične ili kažnjive gubitke ili druge štete bilo koje vrste, bilo ugovorne (uključujući i temeljnu povredu), izvanugovorne (uključujući, ali ne ograničavajući se na i nehaj) te izmaklu dobit koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 

Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i/ili ova Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo, bez upućivanja na načela međunarodnog privatnog prava. Korištenjem naše Stranice, suglasni ste sa isključivom mjesnom nadležnošću stvarno nadležnog suda u Republici Hrvatskoj.

 

U slučaju da, bilo koja odredba ovih Pravila privatnosti bude smatrana ili proglašena nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom iz bilo kojeg razloga, takva se odredba ne primjenjuje u onoj mjeri u kojoj je nevažeća ili neprovediva, a ostale odredbe se nastavljaju primjenjivati s punim pravnim učinkom.

 

Cesarec pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene naših Pravila privatnosti.

 

Kontakt

Ukoliko, imate bilo kakvih daljnjih pitanja ili komentara ili želite ostvariti neko od Vaših navedenih prava, obratite nam se slanjem zahtjeva i to na adresu e-pošte szop@centarcesarec.hr.

 

Zbog pouzdane osobne identifikacije, u slučaju ostvarivanja Vaših prava u vezi s osobnim podacima možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere Vašeg identiteta. Zaštita Vaših prava je naš prioritet i odgovorit ćemo na Vaš zahtjev za ostvarivanje prava, u najkraćem mogućem roku, poštujući propisani rok od 30 dana od dana zaprimanja zahtjeva.

 

Tu smo za Vas!