Edukativni projekt nastao u suradnji Hrvatskog društva pisaca, Škole za modu i dizajn i Centra za kulturu i film Augusta Cesarca osmišljen je kao platforma za pronalaženje kvalitetnih informacija. Tematski povezuje modu i književnost na način šireg promišljanja o modi, estetici, osobnosti, kvaliteti i obogaćivanju života.

Živimo u vremenu svakodnevno izloženi silini informacija, nametnutim kanonima ljepote i uspješnosti, u svijetu tutoriala, igrica, reality zvijezda, bizarnih sadržaja, reklama. Postajemo pasivni gutači informacija.

Kako bismo se „probudili“ i otvorili novim iskustvima, potražit ćemo dublji smisao konzumiranja informacija, kroz razgovore o modi i  književnosti. Nastojat ćemo pokazati da interes za lijepo, izgradnja vlastitog stila i osobnosti zahtijevaju svjesni angažman i izlaganje kvalitetnim sadržajima.

Želja nam je ukazati i pokazati da moda nije jedino ograničena na vanjštinu, već može govoriti o široj slici shvaćanja svijeta, određenoj estetici, promišljanju smislenijeg i intelektualno bogatijeg života s naglaskom na osobni rast i razvoj.

Projekt se sastoji od 2 tribine u Hrvatskom društvu pisaca na kojima ćemo promišljati i razgovarati o estetici, modu, osobnom stilu…

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u ovome će projektu sudjelovati kroz ciklus radionica Zvukopis unutar kojih će nastati audio štikleci o modi. Želja nam je da učenici snime svojevrsne intimne audio zapise, vlastita razmišljanja o modi, estetici i to iz vlastite, iskustvene perspektive. Smatramo da je je upravo audio zapis idealan za ovakvu vrstu promišljanja i razgovora upravo zbog svoje anonimnosti i zbog toga što ostavlja autoru dio osobnosti te se on u potpunosti ne izlaže.

Spomenuti audio zapisi montirat će se u kratke forme koje će se puštati na tribinama i biti svojevrstan šlagvort pojedinim temama o kojima će se razgovarati i raspravljati.

Osim toga, kraće zvučne štiklece o modi moguće je postaviti na internetske platforme koje su bliske današnjim školarcima te će na taj način projekt biti i vidljiviji u javnosti koja će i na taj način moći s njime komunicirati i razmjenjivati vlastite misli, stajališta, razmišljanja.

Na taj ćemo način dodatno potaknuti razvoj međusobne komunikacije, razmjene misli, ideja, stajališta, oplemenjivanja kulturnog života grada te animirati mlade da postanu aktivni i stalni konzumenti kvalitetnih kulturnih sadržaja.

Program je za polaznike besplatan.

 

REFERENCE VODITELJA:

Maja Mihalić, prof.

Rođena je u Zagrebu  2.12.1974. godine. Pohađala je i završila ŠPUD , a kasnije i Akademiju likovnih umjetnosti.  Posljednjih desetak godina radi u Školi za modu i dizajn.

Autor i mentor brojnih projekata u školi. Surađivala s CKF A.Cesarca na projektu Richter 100. Uživa raditi s mladima.

 

Srđan Nogić, ton majstor

Audio Engeneering Diploma, SAE Institute.

Snimatelj tona na HRT-Hrvatski Radio od 2000.

Autor i suradnik niza radijskih emisija, radio drama, dokumentarnih radio-drama i dr.

Festivalska sudjelovanja: Bienale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Sarajevo 2001;  Prix Italia (2005, 2008, 2012); Prix Europa (2001, 2005, 2007, 2012);

Priznanja: Prix Italia 2005, posebno priznanje žirija, «Tko ne umre nije čovjek»; Prix Europa 2007, uži izbor, «Srebrenica – samo oni znaju i Bog zna»; Prix Italia 2008 Glavna nagrada, «Leon i Kata»; Prix Italia 2012 uži izbor «Ovo je ratni dnevnik. Izvještava Pavo Urban. »; nominacija Porin 2009 u kategoriji najbolja snimka klasične glazbe.
Autor i suradnik na nizu projekata u koprodukciji s EBU, ABC Sydney, IKON TV Netherlands, MSU, AZOO (zvuk za radio, film, TV, instalacije, eksperimentalni audio…)

Voditelj niza radionica zvuka za djecu raznih uzrasta u organizaciji AZOO (“Novigradsko proljeće”, Novigrad istarski;” Kreativni vikend”, Novigrad zadarski, Obrovac), Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, Zbirke Richter, MSU Zagreb i dr.