Ne dajte da vam ova situacija  pokvari želju za proljetnim dekoracijama u vašem domu.

Svoj dom možete ukrasiti za Uskrs na mnogo načina. Postoji mnogo dekoracija i ideja, ali ono bez čega uskršnji praznici ne mogu proći je uskršnji vijenac na vratima. Vijenac će ukrasiti vaša ulazna vrata i po starom vjerovanju donijeti sreću i radost u vašem domu.

Osim na vrata, vjenčiće možete ih objesiti na prozor ili na strop ili ih staviti na blagovaonički stol ili komodu, kako već želite. Mogućnosti su doista razne, kao i kreacije.

Donosimo vam nekoliko ideja za proljetni vijenac koji će oduševiti svakoga tko pokuca na vaša vrata. Sve što trebate je malo mašte i kreativnosti, a materijale za izradu i ukrašavanje vijenca vjerojatno imate kod kuće.

Od propupalih grana vrbe Ive popularno zvanih cica mace, prvih vjesnika proljeća, možete napraviti jednostavan, ali vrlo efektan vjenčić. Grane vrbe možete nabrati na livadi ili kupiti na tržnici. Birajte one tanje kako biste lakše mogli saviti vijenac. Da se ne bi raspao, povežite ga žicom.

Za ovakvu aktivnost zasigurno će pokazati interes i vaša djeca što je idealna prilika da provedete zajedničko kvalitetno vrijeme. 

Prije nego što počnete s dekoriranjem, napravite inventuru već postojećih uskrsnih ukrasa, te kupite ili kod kuće izradite samo ono što vam treba.

Ako imate malo više spretnosti i materijala, kod kuće možete napraviti vijenac od šiba i sličnih materijala, no isto tako možete kupiti prazne vijence za dekoriranje. Nakon toga nabavite ukrasne pisanice u jednoj ili više boja i veličina s kojima ćete ukrasiti vijenac. Najjednostavniji način za pričvršćivanje pisanica je silikonskim pištoljem.

Ako imate neki stari vijenac koji nije lijep izgledom (možda od nekog prošlog Božića ili Uskrsa) obucite ga u lijepu tkaninu, kako biste sakrili sve njegove nedostatke, te na tkaninu, ponovno uz pomoć silikonskog pištolja pričvrstite pisanice. Vijenac ostavite kao dekoraciju na stolu ili objesite na zid ili vrata.

Krep papir dugo vremena bio je stvar prošlosti, nešto s čime su se služili naši roditelji, bake i djedovi, ali on se danas unatoč velikom izboru ukrasnih papira i materijala koristi za različite dekoracije. A, evo jedne zanimljive ideje, košarica od krep papira u koju možete staviti pisanice, ali i druge ukrasne i jestive predmete, kojima će se ponajprije veseliti djeca.

Osim samog krep papira u željenoj boji potreban vam je pištolj za silikon i kantica ili posudica koju planirate obući u krep papir. Sve ostalo je vrlo jednostavno. Obucite košaricu u krep papir, počevši izvana. Nakon što ste posudicu obložili izvana, obložite ju iznutra tako da ostavite rubove da vire oko pet centimetara izvan košarice, te ih prstima rastegnite kako biste dobili valoviti ukrasni rub. Košaricu napunite umjetnom travom, pisanicama ili nekim drugim ukrasima. Upotrijebite maštu i dekorirajte ih po vlastitom ukusu.

Sljedeća  je možda jedno od najjednostavnijih, ali najljepših dekorativnih ideja. Uberite ili pak nabavite grančice tek netom procvjetalih voćki, ukrasnih grmova kao što je zlatna kiša ili cica-mace, te ih ukrasite plastičnim pisanicama ili nekim sličnim dekoracijama. Ili ih pak ostavite prazne, jer su same po sebi dovoljno lijepa proljetna dekoracija.

Za one koji jednostavno ne mogu odoljeti čokoladnim delicijama i figuricama, evo zanimljive ideje, koja je savršena ideja za poklon. Pletenu košaricu napunite raznim čokoladnim likovima. Ovome će se razveseliti i djeca i odrasli!

Pošaljite nam Vaše uratke !