Pozivamo vas na susret s izvornom tradicijskom afričkom glazbom i ritmovima čiji temeljni zvuk kreiraju bubnjevi!

Gotov je još jedan ciklus radionica zapadnoafričkih ritmova!

Polaznici radionice će prezentirati naučene ritmove na završnom produkcijskom koncertu!

16.12.2019. u 20 sati

Kino Kinoteka, Kordunska 1

ULAZ SLOBODAN

Završni produkcijski koncert polaznika radionice zapadnoafričkih ritmova pod vodstvom Krunoslava Kobeščaka i Ismail Balde Commija!

 Radionica je obuhvaćala upoznavanje s ritmom i tijelom kao instrumentom, upoznavanje s tradicijskim afričkim instrumentima, učenje osnovne tehnike sviranja na pojedinim afričkim instrumentima te savladavanje izvornih tradicijskih afričkih ritmova.

 Djembe je jedan od najstarijih udaraljaških instrumenata na svijetu. Dolazi iz zapadne Afrike, točnije s područja današnje Gvineje, iz naroda Malinke, danas većinskog stanovništva te zemlje. Najveći živući majstori tog instrumenta za njega kažu da je to bubanj koji ne poznaje dob, spol ili rasu. Namijenjen je svima. Radi svoje jednostavnosti i snage lako budi zarobljeni ritam prisutan u svakom čovjeku.

Cilj radionice je bio osvještavanje ritma prisutnog u svakom čovjeku, kao i poticanje motoričkih sposobnosti, sluha i memorije.
Djembe je jedan od najstarijih udaraljkaških instrumenata na svijetu. Dolazi iz zapadne Afrike, točnije s područja današnje Gvineje, iz naroda Malinke, danas većinskog stanovništva te zemlje. Najveći živući majstori tog instrumenta za njega kažu da je to bubanj koji ne poznaje dob, spol ili rasu. Namijenjen je svima. Radi svoje jednostavnosti i snage lako budi zarobljeni ritam prisutan u svakom čovjeku.