Kopanje glazbe – od sajmova do interneta

22.12. 2019. u 19 sati

PLOČNIK, Međimurska 21

ULAZ SLOBODAN!

kvARTopis nam dovodi dvojac iz Hrvatske Funk Delegacije kako bi nam približili svijet iskopavanja gramofonskih ploča i CD-a te surfanja internetom u potrazi za željenim pjesmama.

Kako pronaći ono što vas zanima i koji su lako i teže dostupni kanali distribucije?

Što je “bootleg” scena, legalno i ilegalno, skupo i jeftino?

Sve o “kopanju” od strastvenih kolekcionara i iskusnih DJa Borovicha i Venoma.

 

FB event:

https://www.facebook.com/events/970245383343858/

 

Za ljubitelje glazbe zadovoljstvo se nalazi u kopanju po nepreglednim hrpama starih gramofonskih ploča.
Crate digging je, hobi prepun izazova i uzbuđenja. To je kao Pokemon Go za ljude koji egzistiraju u svijetu vinila.

Za neke je skupljanje arhaičnih nosača zvuka obično preseravanje, pomodarstvo i hipsteraj. Međutim, okretanje ploče kad je gotova strana je gotovo terapeutsko iskustvo za analogne tipove zatočene u digitalnom dobu
Skupljanje ploča je nevjerojatno putovanje unatrag. Za razliku od .mp3-ca, vinil priča svoju priču. Ploča je prošla kroz toliko ruku. Mnogi govore o uživanju vinila u privatnosti vlastite sobe, postoji nešto meditativno i iznimno organsko u tome.
Poziv na slušanje vinila nije poziv na snobizam, već na ponovno vrednovanje glazbe na tradicionalan način. Vinil jest karakterističan za određen period, ali posjeduje i stanovitu bezvremensku kvalitetu. Stare ploče i danas zvuče jednako posebno.

Umijeće iskopavanja interesantnih, čudnih, rijetkih i nikad sempliranih ploča tj. “crate digging” prezentirati će:
DJ Borovich ili ti Nenad Borović kao mali je sakupljao limenke od piva i sokova i filmske plakate te onda kazete, a onda je sve to ubrzo zamjenio sa sakupljanjem rijetkih i manje rijetkih vinila što i danas svakodnevno radi.
Glazba je za Borovicha duševna hrana bez koje život smatra nezamislivim i besmislenim u slobodno vrijeme kada ne kopa vinile Borovich s Matom Škugorom pod krovom Žednog uha organizira lude RnR, jazz, elektronske i ine koncerte, festivale

DJ Venom tj. Davor Vrdoljak – malo Dj-eva ulaže toliko energije, intenziteta i ludila u svoje setove kao Venom. Tokom njegovog seta možete očekivati headbanging zvukove, kao i nagrađivane scratching vještine.