Dragi srednjoškolci i srednjoškolke, prije nego odete na more – snimite kratki film!

U kinu Kinoteka će se od 3.7. – 8.7. u popodnevnim satima održavati besplatna radionica kratkog filma za srednjoškolce.

Srijeda, četvrtak i petak od 18h-20h
Subota i nedjelja od 17h-20h

Polaznice i polaznici prolazit će kroz sve korake potrebne za nastanak kratkog filma. Uz podršku voditeljice i voditelja praktično će savladavati vještine osmišljavanja filmske priče, snimanja, režije i montaže. Na kraju radionice polaznici će imati završen zajednički kratki film.

Voditelji radionice su scenaristica i dramaturginja Anita Čeko te filmski redatelj Ivan Sikavica, oboje s dugogodišnjim zajedničkm iskustvom vođenja filmskih radionica za djecu i mlade.

Prethodno filmsko iskustvo nije uvjet za sudjelovanje, ali broj mjesta je ograničen, stoga požurite!

Prijave se šalju na e-mail, zaključno s 30.6.2019.
E-mail: radionice@centarcesarec.hr
U prijavi je potrebno navesti ime i prezime te ostaviti kontakt broj.

Anita Čeko, voditeljica programa, scenaristica, dramaturginja i psihologinja

Anita Čeko diplomirala je filmsku dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz to, diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nakon čegaje godinu dana stažirala na psihijatrijskom odjelu Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu.
Sudjelovala je na raznim filmskim i scenarističkim radionicama poput Sarajevo Talent Campus 2012., Branko Bauer program 2015., scenaristička radionica na Danima hrvatskog filma 2015., RE-ACT radionica u Italiji, Pordenone 2017, filmske radionice u Kino klubu Zagreb, itd. Njezin scenarij za kratkometražni igrani film Lara je 2012. ekraniziran i prikazan na međunarodnim festivalima Zagreb film festival i Festival mediteranskog filma Split. Na više projekata je radila kao voditeljica ili su-voditeljica filmskih edukativnih programa za djecu i mlade (FROOOM!; Želim snimiti film, itd).
Dobila je potporu HAVC-a za razvoj scenarija2014. godine za scenarij I bili smo pingvini te 2015. godine za scenarij Čudna jada. Duži niz godina volontirala je u domovima za djecu i adolescente bez odgovarajuće skrbi u Zagrebu, a nekoliko mjeseci je provela živeći u domu za djecu bez roditeljske skrbi u Tanzaniji. Trenutno je u edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju.

 

Ivan Sikavica, redatelj i voditelj programa

Ivan Sikavica je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti i Akademiji dramske umjetnosti, studij FTV režije igranog filma. Njegov kratki filmovi nagrađivani su i proputovali su mnoge domaće i svjetske festivale:Ko da to nisi ti (2014, Fade In i Zagreb film) osvojio je Zatna kolica na Zagreb film festivalu 2013 i nagradu za najbolji kratki film na Pula film festivalu 2014; Sin (2012, Propeler film), službena konkurencija Sarajevo film festivala 2013;Babysitter (2012., ADU) specijalno priznanje na Zagreb film festivalu 2012; Špansko kontinent (2010, Propeler film) nagrada za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma 2010.
Redatelj je kratkog igranog filma Fantastična (2016, ADU). Od dokumentarnih projekata režirao je dokumentarni zabavni serijal «Rekonstrukcija»(2012, Sirovina i sinovi za HRT) i epizodu Osmi horizont (2016, Kinoteka za HRT), dokumentarnog serijala Kultura na radničkoj traci.Redatelj je segmenta eksperimentalnog igranog omnibusa Transmania (2016, Zebra productions) prikazanog na Sarajevo film festivalu 2016.Na televizijskoj seriji Novine (2016, Drugi plan za HRT) angažiran je kao redatelj druge ekipe.

 

 

U suradnji sa udrugom TVORNICA UMJETNOSTI