Najavljujemo nastavak DramoLeta – ciklusa dramskih seminara
Prijave u tijeku!

2. Poezija za djecu i basne – mogući literarni predlošci za rad s djecom u dramskim skupinama (12. 5. – 13. 5. 2018.)

Autor i voditelj: Hrvoje Zalar

U ovom seminaru bi se polaznike uputilo kako se mogu na osnovu ovih književnih formi (poezije za djecu i basni) stvoriti mala zaokružena scenska uprizorenja. Odabir tekstualnog predloška za voditelje dramskih skupina često predstavlja veliki problem. Mali broj termina za probe, materijalna ograničenja, varirajući broj djece često su u raskoraku sa onim što dramski tekstovi traže da bi bili uprizoreni. Poezija svojom otvorenošću, zaigranošću, melodijom i ritmom može biti vrlo zahvalan predložak, baš kao i basne koje se odlikuju kratkoćom, zaokruženošću i duhovitošću.

3. 100 ideja za improvizirane i ekološke lutke u radu s djecom
(19. – 20. 5. 2018.)

Autorica i voditeljica: Kruna Tarle

Ako smo se već umorili od tri najpoznatija i sveprisutna tipa lutaka, oslobodit
ćemo našu maštu za (bez)brojne drugačije načine likovnog izražavanja i oblikovanja lutaka potaknuti primjerima renomiranih svjetskih umjetnika. Posebno ćemo se osvrnuti na tipove lutaka koje mogu izrađivati i djeca od predškolske dobi a i školarci, ali i na takve kojima se oni mogu spontano izraziti.
Nakon demonstracije šire lepeze primjera, svatko će se odlučiti za jedno od
jednostavnijih, ali efikasnih tehnoloških rješenja koje smatra primjerenim svojim mogućnostima oblikovanja, tako da nećemo svi izrađivati samo jedan, isti tip lutke, nego će to biti prilika da istovremeno jedni od drugih učimo. Demonstrirat ćemo manje poznate materijale i postupke s posebnim naglaskom na ekološkom pristupu i odgovornoj primjeni alternativnih rješenja.

Kontakt i prijave: ivana.market@centarcesarec.hr.