U goste nam stiže novo izdanje Animafesta Zagreb, koje će od 3. do 8. lipnja održati na nekoliko lokacija, a u Kinoteci ćete moći pratiti natjecateljski program dugometražnog animiranog filma, dječje programe i retrospektivu češke animacije.

Sezonu u Kinoteci zaključujemo gostovanjem Animafesta Zagreb, svjetskog festivala animiranog filma koji će u nekoliko natjecateljskih i tematskih programa pružiti uvid u najbolje od suvremene produkcije animiranog filma, a pritom nas podsjetiti i na animirane klasike iz povijesti kinematografije.

U Kinoteci ćete moći uživati u natjecateljskom programu dugometražnog filma, koji uključuje naslove kao što su mađarski animirani dokumentarac Pelikan plava Lászlóa Csákija i anime spektakl Feniks: Sjećanje na cvijet Shojire Nishimija.

U jutarnjim i dnevnim terminima na rasporedu su natjecanja filmova za djecu i mlade, a u poslijepodnevnim satima održavat će se dva tematska programa namijenjena filmskim sladokuscima: program posvećen češkoj animaciji te onaj posvećen humoru u animiranom filmu.

Više informacija o filmovima, ostalim programima i festivalu općenito potražite na njegovoj službenoj stranici.