Sljedeći tjedan ugošćujemo Gledalište Kinokluba Zagreb i reviju Sveučilišta VERN, a posljednja je prilika da na velikom platnu pogledate IzazivačeSavršene dane i Tešku godinu.

Noviteti: Aktualne uspješnice
Bliži nam se kraj sezone, što znači da je zadnja prilika da na velikome platnu uhvatite neke od aktualnih distribucijskih naslova. Među njima su Savršeni dani, zasad posljednji film Wima Wendersa. Ova priča o svakodnevici čistača javnih zahoda u Tokiju oduševila je kritiku svojim poetičnim prikazom ljepote svakodnevnog svijeta, a izazvala je i velik interes naših posjetitelja.
Izazivači Luce Guadagnina dinamična su kombinacija romantične i sportske drame organizirane oko jednog teniskog meča, u kojem se ukrštavaju privatni i profesionalni životi njegovih sudionika. Kritika je Izazivače opisala kao razoružavajuće seksi, a posebno je hvalila Guadagninov osjećaj za izgradnju atmosfere, uzbudljiv i vješto napisan scenarij Justina Kuritzkesa te nadahnute nastupe Zendaye, Josha O’Connora i Mikea Faista u glavnim ulogama.
U subotu na rasporedu je Teška godina, novi film Oliviera Nakachea i Érica Toledanea, autora filmova kao što su Nedodirljivi (2011) i Neobični životi (2020). Priča je to o muškarcima utonulima u dugove, koji pomoć potraže kod društvenih aktivista, a svojom prepoznatljivom kombinacijom humanizma, humora i satiričnog odnosa prema suvremenom društvu osvojio je i publiku i kritiku.

Kinoklub Zagreb: 17. Gledalište
Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj, od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u protekloj godini, a dio programa posvećen je produkciji Kino kluba Split i Blank_filmskog inkubatora.
Gledalište će početi svečanim otvaranjem i prvom natjecateljskom projekcijom u srijedu navečer, 29. svibnja, a završit će dodjelom Nagrada Maksimilijan Paspa i nagrade kritike za najbolje filmove prikazane u sklopu revije.

VERN: 7. Revija studentskih filmova
Početak tjedna rezerviran je za Reviju studentskih filmova Sveučilišta VERN, u sklopu koje će biti prikazana godišnja produkcija filmova nastalih u sklopu obrazovnih programa ove institucije. Program je podijeljen u četiri cjeline, sastoji se od kratkometražnih filmova svih rodova, a manifestacija završava u utorak proglašenjem najboljih radova.

Praktične informacije
Ulaz na programe VERN-ove Revije studentskih filmova i 17. Gledališta Kinokluba Zagreb je slobodan.
Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hrwww.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

Raspored projekcija: KinoKinoteka