kvARTopis – Putopisno predavanje “Namib i ja”

Srijeda, 5. lipnja 2024. u 18 sati

Knjižnica Kajfešov brijeg, Ulica grada Gualdo Tadino 4

ULAZ SLOBODAN

Nezaboravne dojmove o pješčanim prostranstvima, divljem životu savane i susretima u lokalnim zajednicama uz vrhunske fotografije Namibije, države u južnoj Africi, ispričat će zaljubljenik u avanture i putovanja Damir Vujnovac.

Otkrit će nam tajanstvenu ljepotu pustinje Namib, jedinstvene nacionalne parkove te posebne trenutke s divljim životinjama, a saznat ćemo i kakve su zore, a kakvi sutoni te kako izgledaju goleme dine koje pustinjski vjetrovi neumorno grade.

Damir Vujnovac putuje rado i često, voli otkrivati nepoznate krajeve, ljude i običaje. U gradovima pronalazi ljude, a u pustinjama sebe. S putovanja najradije donosi fotografije i začine. Voli fotografirati ljude, a veseli ga i kamerom uhvatiti detalje. Autor je putopisa „Djeca Sahare“ (2017.), „Djeca Kurdistana“ (2020.) i „Djeca Jordana“ (2023.).

Stipe Božić, pustolov, alpinist i svjetski putnik, o njemu kaže: „Pustolovi kao što je Damir, kao što sam i ja, ne osvajaju. Mi samo promoviramo svetost pustih prostora, pustih od naših osvajanja. Pustimo zato pustinje neka i dalje budu fatamorgana u našim snovima.“