Centar za kulturu i film Augusta Cesarca predstavlja

izložbu likovnih radova učenika OŠ Nad lipom, Zagreb

U svijetu likovnih umjetnika

Područni ured Črnomerec, Trg Francuske Republike 15

  siječanj-svibanj 2023. godine

radno vrijeme:

pon-sri-pet 8:30 – 16:30 sati

uto-čet 8:30 – 18:00 sati

Program financijski podržava Grad Zagreb.

Izloženi likovni radovi nastali su uključivanjem učenika  u školske projekte kao što su LipArt i  Prijatelji muzeja te međunarodni eTwinning projekt U svijetu likovnih umjetnika.

Više o OŠ Nad lipom možete pronaći na poveznici http://www.os-nad-lipom-zg.skole.hr/.

___________________________________________________________________

Osnovna škola Nad lipom, po tradiciji je odgojno obrazovna ustanova za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju, jedna od najstarijih škola u Republici Hrvatskoj. Osim redovnih nastavnih aktivnosti u školi, djeluje čitav niz izvannastavnih aktivnosti kako bi se razvijale i poticale sposobnosti, potrebe i interesi primjereni svakom pojedinom učeniku.

Likovno stvaralaštvo je jedna nezaobilazna komponenta u odgoju i obrazovanju učenika, ali i opće kulture pojedinca. Ono je medij kojim učenici upoznaju svijet i vlastitu osobnost, ali i važno sredstvo komunikacije. Sa željom da učenike uvedemo u svijet umjetnosti, a uz to, i da im omogućimo osobnu afirmaciju u široj društvenoj zajednici, osmislili smo  i uključili se u razne projekte iz područja likovnosti. Izloženi likovni radovi nastali su uključivanjem učenika  u školske projekte  kao što su LipArt i  Prijatelji muzeja  te međunarodni eTwinning projekt U svijetu likovnih umjetnika.

Pozivamo vas da pogledate kako učenici OŠ Nad lipom slikaju po uzoru na svjetski poznate umjetnike.