S radošću najavljujemo novu suradnju i upise na dramske radionice Teatra Poco Loco, dječje i za odrasle:

POCOLOCO DRAMSKA – ZA DJECU

Na dramskim radionicama, dok se igramo i maštamo, učimo o tome kako biti i raditi u grupi, kako slušati tuđe ideje i tražiti prostor za svoje. Tražimo koncentraciju (vlastitu ali i grupnu), vježbamo imaginaciju, istražujemo svoju maštu i kreaciju. Izmišljamo priče i kako ih prenijeti iz ideje u scenski prikaz. Učimo stajati na sceni, kretati se, izražajno govoriti. Učimo poštovati i osluškivati druge, zamišljati postojeće i nepostojeće stvari, bića, situacije. Upoznajemo glumce, klaunove, akrobate. ilustratore, glazbenike, lutkare … otkrivamo svoju kreativnost, družimo se i učimo zajedno!

gdje i kada:
Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Ilica 227, 1. kat, četvrtkom

predškolci (5 do 6 godina) – od 17.30 do 18.30
školarci (7 do 10 godina) – od 18.30 do 20

cijena: 
za predškolce – 200 kn (26.54 eur) mjesečno
za školarce – 250 kn (33,18 eur) mjesečno

1 grupa – 4 voditeljice, 4 umjetničke vještine – svaki sat druga umjetnička vještina

Pocoloco dramska grupa posebna je po tome što će polaznici, osim glume, učiti i razne druge vještine koje obogaćuju naš scenski nastup:
– klauniranje pod vodstvom autorice mnogih klaunskih predstava i točaka – Nikoline Majdak,
– ples i pokret u sigurnim rukama i nogama Martine Tomić,
– osmišljavanje likovnosti predstave i izradu scenografije sa svestranom kiparicom Hanom Lukas Miđić. A sve će to povezati iskusna i nagrađivana glumica Zrinka Kušević dramskim igrama i vježbama, te utkati naučeno znanje u završnu predstavu. Pridružite nam se da zajedno učimo, stvaramo i rastemo!

PRVI SAT: 6. 10. 2022.

PREDBILJEŽBE i INFORMACIJE: pocoloco.rezervacije@gmail.com, 00385 99 649 6048

voditeljice:
gluma / Zrinka Kušević – Ziz je glumica (i pjevačica) i jedna od osnivačica Teatra Poco Loco. Ziz već godinama vodi dramske radionice s djecom, a i sama je bila mali dramolomac, sve dok nije postala dovoljno velika da ih sama i vodi. U međuvremenu je diplomirala ruski i poljski jezik misleći da će ipak biti profesorica egzotičnih jezika, ali u njezinoj natalnoj karti je pisalo nešto drugo, a to je da ona MORA raditi SAMO ono što NAJVIŠE voli, a to je glumiti u kazalištu, zabavljati se s djecom, puno puno pjevati i plesati i obožavati svaki kreativni trenutak koji prepozna, pa bilo to u tramvaju, na sceni, na cesti, u parkiću ili na dramskoj radionici. Možete je vidjeti u predstavama Teatra Poco Loco, Žar Ptica, HNK Rijeka, TV serijama i emisijama ili njezin glas prepoznati u mnogim crtićima i radio dramama. Dramske radionice vodila je u Kazalištu Trešnja, Dječjem kazalištu Dubrava, 4SOBE i Zagrebačkom kazalištu mladih.

likovnost / Hana Lukas Midžić po zanimanju je akademska kiparica jer je diplomirala kiparstvo na ALU u Zagrebu, ali, sasvim iskreno, nekad se više osjeća kao hobotnica. Svojim krakovima osim oblikovanja skulptura stalno nekako dotiče i ilustriranje knjiga za djecu i odrasle, pisanje poezije za djecu, vođenje raznih likovnih radionica za djecu, plesno glupiranje i izvedbe za djecu, a svojim najupornijim i najnježnijim pipcima hrani svoju djecu i natjerava ih da napišu domaću zadaću. U moru mogućnosti rado surađuje s raznim kulturnim centrima i razigranim umjetničkim organizacijama kao što je Teatar Poco Loco, a najviše voli kad se iz kreativnih suradnji razviju prijateljstva.

ples i scenski pokret / Martina Tomić voli ples sa svih strana: voli ga jednostavno plesati, voli o njemu razmišljati i njega smišljati, a voli i djecu (i odrasle) učiti kako se pleše. A tu ima toliko toga za naučiti – kako hoda medo, kako se hoda kroz med, kako stablo pušta korijen… I to učenje je tako zabavno! A kad Martina ne pleše, da joj ne bi bilo dosadno, i da se ne bi previše odmarala, onda vježba i podučava jogu. Od 2011. članica je Studija za suvremeni ples (SSP), jedna je od osnivačica udruge Tras studio i umjetničke organizacije Genijator kroz koju sudjeluje u brojnim projektima kao plesačica i producentica. Završila je BA studij suvremenog plesa, nastavnički smjer pri ADU u Zagrebu i MA studij novinarstva.

cirkuske vještine / Nikolina Majdak ima jedno neobično zanimanje – ona je klaunica! Čim je shvatila da je klaunu dozvoljeno ono što odraslima obično nije – da se igraju kao djeca, da reagiraju iz srca, da trče, skaču, padaju na pod, budu naopaki, kaotični i budalasti, smotani, da puno griješe i da ne budu u pravu – odmah je poželjela biti klaunica. Od tog trenutka traje njena stalna potraga za slobodom koju klaun krije. Traži je kao izvođačica u mnogim kazališnim produkcijama, performansima i uličnim predstavama ali i u radu s djecom, mladima i odraslima – kao voditeljica radionica cirkuskih vještina i komičnih klaunskih tehnika. Osim svega toga osnivačica je i umjetnička voditeljica Cirkusom Inspiriranog Rubnog Kazališta Pozor (Cirk Pozor).

________________________________________________________________________________________________

POCOLOCO DRAMSKA – ZA ODRASLE

Na ovoj radionici polaznici će se upoznati sa osnovama glumačkog zanata: kako stajati i govoriti na sceni, na koje se sve načine može kreirati dramski lik, kako prizvati i prikazati emocije, kako improvizirati scene i priče u paru ili u grupi, na zadanu temu. Dramske vježbe i igre dinamične su i zabavne, a i korisne svima koji u privatnom ili poslovnom životu žele lakše istupiti pred druge ljude i iznijeti svoje ideje, mišljenje ili iskustvo.

gdje i kada:
1) Mjesni odbor Malešnica, I. B. Mažuranić 18, ponedjeljkom od 20 do 21.30
2) Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Ilica 227, 1. kat, četvrtkom od 20 do 21.30

—————————————————————————————————————–

Tijekom školske godine  2022/23. program će se provoditi u ciklusima od osam termina, koji će završiti pokaznom predstavom. Svaki ciklus biti će vođen određenom temom, te će se u njemu savladavati različiti segmenti izvedbenog izričaja.


tema 1: “Obitelj kao i svaka druga”
dramske tehnike: improvizacija, kreiranje likova, zakonitosti scenskog nastupa

Na ovoj radionici bavit ćemo se improvizacijama na temu obiteljskih odnosa i sklapati različite dramske situacije koje nas zabavljaju, nasmijavaju ili stvaraju grč u želucu. Unutar 8 predviđenih termina, upoznat ćemo zakonitosti scenskog nastupa, upoznati jedni druge, i baciti se u kreiranje likova i situacija. Zanimaju nas sitne kavge, dugotrajne duboke čežnje, nedostatak komunikacije ili obilje iste. Tražit ćemo likove poput osvetoljubive tetke, škrte bake, bezobraznog  tinejdžera, dosadnog susjeda. Zadnji sastanak će ujedno biti i predstava/prezentacija radionice na kojoj ćemo dobronamjernoj publici (sastavljenoj od prijatelja i članova uže obitelji) predstaviti naš rad i ispitati je li zabavno samo nama ili i drugima ono što smo iskreirali.

lokacija: Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Ilica 227, 1. kat,
termin: četvrtkom od 20 do 21.30
početak: 6. 10. 2022.
termini: 6.. 13., 20, 27. listopad, 3., 10., 17., 24. studeni 2022.
cijena: 600 KN / 79,63 EUR, plaćanje u cjelosti prije početka programa
popust za umirovljenike: 50%
minimalan broj upisanih: 6 polaznika

voditeljica:
Maja Katić – još kao djevojčica pohađala je dramsku grupu u Učilištu ZKM-a, i to ju je usmjerilo u kazališne vode. 2007.godine završila je glumu na ADU u Zagrebu, te sa prijateljicama osnovala Teatar Poco Loco u kojem glumi, pjeva, pleše, piše, a ponekad i režira. Vodila je dramske grupe u Tireni, MCUK-u, Dječjem kazalištu Dubrava, 4SOBE i Artarea-i.

predbilježbe i informacije: pocoloco.rezervacije@gmail.com, 00 385 99 6496048

 

TPL NA BICIKLU_page-0001.jpg