kvARTopis vas poziva na  putopisno predavanje koje nas vodi na daleku i neistraženu Kamčatku – poluotok brojnih prirodnih ljepota, ujedno i jedan od najljepših dijelova našega planeta.

17.11.2021. srijeda u 20 sati

Kamčatka – tamo gdje počinje Rusija

Velika dvorana Centra, Ilica 208 (T. Exit)

Putopisac je Igor Janjatović, član PK Zmajevi, a odvesti će nas na

Ulaz slobodan uz obavezno preuzimanje ulaznice te predočenje važeće COVID potvrde!

Ograničen broj ulaznica možete preuzeti na ulazu sat vremena prije početka održavanja programa!

Program se održava u skladu s važećim odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za suzbijanje širenja Covida-19, a ovom prilikom apeliramo i na odgovorno ponašanje posjetitelja te pridržavanje propisanih preporuka.

Program je financiran sredstvima Grada Zagreba.

 

Poluotok Kamčatka u hladnom i zabačenom istočnom rubu Sibira, na krajnjem istoku Rusije, dom je stotina vulkana, gejzira, termalnih izvora,  predstavlja jedno od posljednjih neistraženih i tajanstvenih kutaka naše planete, te jedan od najaktivnijih dijelova vatrenog prstena oko Tihog oceana.

To je mjesto na kojem je razvidno kako je Zemlja živi „organizam“ koji svakodnevno radi na promjenama svog lica.

Član PK Zmajevi, geolog Igor Janjatović, zabačanu i brdovitu Kamčatku, posjetio je prošle godine kao „šlag na torti“ svojeg osmogodišnjeg  rada i putovanja po Rusiji.

Usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama karakterističnim za taj dio svijeta, penjao se na aktivni vulkan, kupao u toplim izvorima svjedočeći kako ovo hladno i ledeno mjesto ispod površine može biti itekako uzavrelo i vruće.