Centar za kulturu i film Augusta Cesarca vas poziva na besplatno kvartovsko kino pod zvijezdama

19.6.2021.

Trg Francuske Republike

Rukometno igralište Metalac

KEGLIĆ

 

PROGRAM:

18.30 – 21.00 h

Klaun Balonko, radionica hula-hupa, crtanje brzopoteznih karikatura, koncert grupe Integralni zvuk

21.15 h

Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu

Redatelj: Tomislav Jelinčić

(Hrvatska, Slovenija, Italija, 2020., 76′ / Distribucija: Restart)

Kategorizacija: svi uzrasti

Starac i roda priča je o Malenoj i Klepetanu, rodama o kojima brine Stjepan Vokić, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda.

Foto> Starac i roda
Foto> Starac i roda

Lovci su Malenoj prije 28 godina propucali krilo i tako je zauvijek vezali uz zemlju. Uzevši je k sebi, Stjepan joj je spasio život. Od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća i toplog vremena.

Malena je 2002. godine na krovu Stjepanove garaže pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine te su zajedno do sada odgojili preko 60 malenih roda. No, svaka jesen donese i tužan rastanak – Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi, a Malena ostaje sama u selu sa Stjepanom. Bez Stjepana Malena sigurno ne bi preživjela zimu i dočekala svog Klepetana. A Stjepan, što bi Stjepan bez Malene? Godine prolaze, godišnja doba se izmjenjuju i uvijek stignu bolne jeseni, ali i radosna proljeća. Ovo je priča o Malenoj, Klepetanu i Stjepanu, o njihovoj istinskoj odanosti… Ali i dubokoj samoći.

Nagrade:

Nagrada publike – Liburnia Film Festival 2020., Festival dei Popoli 2020.

Trailer: 

FILM KOJI UKLJUČUJE spot: 

Posjetite ČETVRT FILMA u zelenoj oazi na zapadu grada i uživajte u filmu pod zvijezdama!

Pratite nas na www.centarcesarec.hr i www.facebook.com/CentarAugustCesarec

NAPOMENA:

Sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima. Punktovi za dezinfekciju bit će postavljeni unutar kompleksa. Stolci će biti postavljeni na propisanoj udaljenosti, posjetiteljima se preporučuje da paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu. U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo vas da odgodite dolazak.

U slučaju kiše program će se održati u naknadno objavljenom terminu.

Svi programi su besplatni za građanstvo.

Zahvaljujemo Muškom rukometnom klubu “Metalac”.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.