Filmska radionica za osnovnoškolce

 

Od početka svibnja pa sve do lipnja družimo se s filmašima iz OŠ Pavleka Miškine!

Polaznici online radionice uz voditelja Ivana Sikavicu pripremaju uzbudljive filmske priče!

 

Kroz praktičan rad učenici će naučiti kako nastaje kratki igrani film i proći sve faze nastanka filma: od ideje do realizacije.

Radionica uključuje smišljanje i pisanje scenarija, snimanje i montiranje video materijala u skladnu cjelinu.

 

Cilj radionice je polaznike, inače članove školske filmske grupe, upoznati s procesom stvaranja filma, montaže, produkcije i distribucije.

Namjera je poticati kreativno izražavanje djece i mladih kroz filmski medij te ojačati filmsko stvaralaštvo u osnovnim školama.

Tijekom rada polaznike će se upoznati  s osnovama režije, oni će pretočiti svoje ideje u scenarije, a potom se upoznati s osnovama kamere, rasvjete i snimanja te u grupi snimiti i montirati svoj kratki film.

Naravno, pod budnim okom voditelja filmskog redatelja Ivana Sikavice.

 

Ivan Sikavica, redatelj i voditelj programa

Ivan Sikavica je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti i Akademiji dramske umjetnosti, studij FTV režije igranog filma. Njegov kratki filmovi nagrađivani su i proputovali su mnoge domaće i svjetske festivale: Ko da to nisi ti (2014, Fade In i Zagreb film) osvojio je Zlatna kolica na Zagreb film festivalu 2013 i nagradu za najbolji kratki film na Pula film festivalu 2014; Sin (2012, Propeler film), službena konkurencija Sarajevo film festivala 2013; Babysitter (2012., ADU) specijalno priznanje na Zagreb film festivalu 2012; Špansko kontinent (2010, Propeler film) nagrada za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma 2010.
Redatelj je kratkog igranog filma Fantastična (2016, ADU). Od dokumentarnih projekata režirao je dokumentarni zabavni serijal «Rekonstrukcija»(2012, Sirovina i sinovi za HRT) i epizodu Osmi horizont (2016, Kinoteka za HRT), dokumentarnog serijala Kultura na radničkoj traci. Redatelj je segmenta eksperimentalnog igranog omnibusa Transmania (2016, Zebra productions) prikazanog na Sarajevo film festivalu 2016. Na televizijskoj seriji Novine (2016, Drugi plan za HRT) angažiran je kao redatelj druge ekipe.