Uljepšajte sive zimske dane bojama i impresijama na platnu naših polaznika likovne radionice za 3. životnu dob OTVORENI ATELJE!

Ako ste do sada propustili neku od završnih izložbi radova našeg dugogodišnjeg programa OTVORENI ATELJE, pogledajte virtualno presjek ovogodišnjeg rada naših polaznika.

Radovi su nastali tijekom održavanja radionica, po principu zadataka prema promatranju, sjećanju i po mašti te uključujući razne likovne tehnike.

Uz uvodnu riječ voditeljice, akademske slikarice Marcele Munger, uživajte u online izložbi!

Izložbu možete pogledati na sljedećem linku: ONLINE IZLOŽBA – OTVORENI ATELJE

“Ove godine na izložbi sudjeluje 15 polaznika kreativne likovne radionice Otvoreni atelje. Neki su zbog pandemije opravdano odustali od rada. Radionica se održava već nekoliko godina i oformljena je simpatična i kreativna grupa polaznika. Atmosfera rada je kreativna, opuštena, a program je prilagođen svakom pojedincu. Što se tiče motiva crtanja i slikanja – priroda je vječna inspiracija. Tehnike koje su primijenjene u radu ovisile su o motivu: to su olovke, olovke u boji, ugljen, krede, voštane pastele, akvarel, tempere, akrilik, tuš, uključujući i kombinirane tehnike.

 

Utjecaj interneta se ne može zanemariti i izaziva znatiželju i divljenje nad vještinom izvedbe. Moramo znati da je kod svakog rada važna ideja. Uz problematične ideje vještina figuracije može biti gubljenje vremena. Kako se ne bi izgubili u bespuću interneta, potrebno je izvršiti redukciju sadržaja.

 

Što se tiče polaznika radionice oni ne bi trebali imati komplekse prema gore navedenom. Vrjedniji su njihovi radovi u koje su ugradili svoje emocije i prepoznatljiv individualni rukopis. Uz više vježbe i rada po promatranju, svakako je moguće postići željenu vještinu.

 

Rezultati izložbe s obzirom na vrijeme i sate rada su odlični.”

 

Marcela Munger, akademska slikarica

-voditeljica kreativne likovne radionice za 3. životnu dob Otvoreni atelje

 

Sudjeluju:

Blanka Balog

Alis Bauer

Marija Bešlić

Dubravka Carević

Miroslav Đud

Zvonimir Petar Gajšak

Đurđa Hotko

Franciska Hristov

Dinka Jagnić

Zdravko Janđel

Đurđica Ožbolt

Ankica Pezdirc

Zdenka Reščić

Sonja Stanić

Lidija Žesto