Nakon nepovoljnih vremenskih uvjeta u ovaj vikend ulazimo sa suncem!

Nažalost, uslijed promjena termina neobični Lovci na snove neće biti s nama, ali zato ćemo zaviriti u Čudesne stranice male Danice svima već poznatog Teatra Poco Loco…

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca vas stoga poziva da ove subote, 27. lipnja 2020. ne propustite već tradicionalnu ČETVRT FILMA koja vam osim besplatne open-air projekcije donosi i popratni program za svaki uzrast:

LOKACIJA:

Trg Francuske Republike / Keglić / Rukometno igralište Metalac  

Ulaz slobodan!

 

PROGRAM:

 

19:30 h

/dječja predstava za uzrast 5+/

ČUDESNE STRANICE MALE DANICE   

Teatar Poco Loco

 

Glazba: Ivana Đula i  Luka Vrbanić

Režija: Morana Dolenc

Glume: Zrinka Kušević, Maja Katić / Maja Kovač

Tekst: Dunja Fajdić

Tekst songova: Ivana Đula

Trajanje > 40 min

https://www.youtube.com/watch?v=TPRHDucwmaI&feature=emb_title

 

Bila jednom jedna … priča. O zabrinutoj mami. O djevojčici. O crtićima koji se ne žele ugasiti. O mašti koju treba spasiti! Znate li kako? Mama zna! Prvo treba zaključati ekrane. Dohvatiti knjigu. Otvoriti korice i … evo je! Čarolija slova!

Svaka stranica – avantura nova! A tko se sve tamo krije?
Profesor i rijetka ptica (za enciklopediju kratka skica). Neobično drvo i par čudaka (iznenadnih pjesnika). Julija s teleskopom i dadilja s jastukom (toliko stara priča da vam se neće dati ponovno je slušati). I na samom kraju povratak na početak.
Likovi isti ali malo drugačiji. Kad čitaš, to ti je tako! Svako se biće promijeni zbog neke priče.

U najnovijoj predstavi Teatra Poco Loco namijenjenoj mlađem uzrastu govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Kroz projekt “Priča mi se priča”, koje naše kazalište provodi već pet godina, iz prve ruke vidimo koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu.

Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije.
Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

 

20:00 h

KLAUN BALONKO 

Trikovi i figure od balona

 

20  – 21 h

CRTANJE VAŠIH PORTRETNIH KARIKATURA

Karikaturist: Ivan Sabolić

 

21 h

PROFESOR BALTAZAR, ANIMIRANI FILMOVI  

Distribucija: Zagreb film

 

21: 15 h

MEDENA ZEMLJA

Žanr: Dokumentarni

Izvorno ime: Honeyland

Godina: 2019 | Trajanje: 87 min

Redatelj: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Glazba: Foltin

Država: Makedonija

Fotografija: Fejmi Daut, Samir Ljuma

Distribucija: Restart

Medarica Hatidže živi s bolesnom majkom i pčelama u izoliranom makedonskom planinskom mjestašcu.  Njihov težak, ali harmoničan suživot neočekivano uzdrma dolazak novih susjeda. Mnogobrojna i glasna obitelj predvođena beskrupuloznim pater familiasom Huseinom nastanjuje svoju kamp prikolicu pored Hatidžine kamene nastambe.

Medena zemlja fascinantan je film u kojem se ogleda suvremeni odnos čovjeka prema prirodi – njegova beskrupulozna eksploatacija i zanemarivanje u slijepoj utrci za maksimiziranjem profita. Svjetsku premijeru imao je na Festivalu Sundance, gdje je nagrađen za najbolji dokumentarni film, a za Oscara se natječe u čak dvije kategorije: za najbolji strani i najbolji dokumentarni film.

 

Zahvaljujemo Rukometnom klubu Metalac.

Pratite nas na www.centarcesarec.hr i www.facebook.com/CentarAugustCesarec

 

U slučaju otkazivanja programa zbog kiše program će se održati u naknadno objavljenom terminu!

 

Napomena: Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima. Punktovi za dezinfekciju bit će postavljeni unutar kompleksa. Stolci će biti postavljeni na propisanoj udaljenosti, posjetiteljima se preporučuje da paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu. U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo vas da odgodite dolazak.

Svi programi su besplatni za građanstvo.

 

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.