30. 3. – 5. 4. 2020. u Hrvatskoj su se trebali održati 3. Dani medijske pismenosti.
Cilj ovog projekta, koji se ove godine poklapa s Europskim tjednom medijske psimenosti, je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje. Dani medijske pismenosti ujedno su platforma za suradnju različitih dionika i organizaciju događanja s ciljem promicanja medijske pismenosti.
U sklopu programa planiranog u brojnim hrvatskim gradovima, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u partnerstvu s Knjižnicom Kajfešov brijeg planirao je održati medijski program – radionicu Zvukopis namijenjen učenicima 5. – 8. razreda.
Nažalost, zbog novonastale situacije s koronavirusom cijela je manifestacija odgođena. Unatoč tome, dio programa preseljen je online. Tako u nastavku možete poslušati nekoliko audio uradaka medijske radionice Zvukopis nastale na prethodnim izdanjima radionica.
DIm – radio igra nastala na temelju teksta Mate Lovraka koju su kreirali učenici 3.c razreda OŠ Medvedgrad s učiteljicom Ines Stanišak Pilatuš
Radio Elizabeta – radijski program realiziran u suradnji s OŠ Petra Zrinskog u povodu 450. obljetnice rođenja W.Shakespearea
4 godišnja doba – audio razglednica nastala u suradnji s DV Petar Pan