U petak, 31.svibnja učenici OŠ Medvedgrad obilježavaju Afrički dan humanitarnom inicijativom s ciljem opremanja škole DE PAUL u Tanzaniji. Dio programa su i naše radionice zapadnoafričkih ritmova za same učenike pod vodstvom Krunoslava Kobeščaka!


ŠTO? Afrički dan, humanitarna inicijativa s ciljem opremanja škole
DE PAUL u Tanzaniji.

KADA? 31. svibnja od 14 do 18 h

GDJE? Igralište OŠ Medvedgrad. U slučaju lošeg vremena selimo u
unutrašnjost škole.

PROGRAM:
a) PRODAJNI SAJAM DJEČJIH LIKOVNIH RADOVA
b) INFO KUTAK UDRUGE RAFIKI-PRIJATELJ DJECE
c) KUTAK ZA DONACIJE (otvoren do 7. lipnja)
d) RADIONICA DJEMBE BUBNJEVA

Dragi roditelji, bake,djedovi, prijatelji i svi ljudi dobre volje,
pri kraju smo školske godine i već se polako spremamo za odlazak na praznike, ali to ne znači da prije kraja ne možemo učiniti još jednu veliku i lijepu stvar.

Učenici OŠ Medvedgrad organiziraju humanitarnu akciju na koju ste svi od ♥ pozvani.

AFRIČKI DAN održava se u petak 31. svibnja. Osmišljen prvenstveno kao popodnevno druženje u našoj školi, vrhunac je višetjednog projekta s jednim ciljem-PRIKUPLJANJE DONACIJA I SREDSTAVA za pomoć pri opremanju škole DE PAUL u Tanzaniji.

U suradnji s udrugom Rafiki – prijatelj djece, tijekom svibnja su osmislili i skoro u svakom razredu proveli predavanje o životu djece u Africi. Učenici su, motivirani onime što su vidjeli i saznali, prionuli na posao i na satima likovne kulture izradili razne predmete s afričkim motivima.
Uz to, u školi već danima traje akcija prikupljanja školskog materijala i higijenskih potrepština za školski kompleks DE PAUL.

No, da ovu lijepu inicijativu zaokružimo i na neki način razveselimo i same mališane ,

održati ćemo nekoliko radionica zapadnoafričkih ritmova na izvornom afričkom bubnju – djembeu.

Radionica obuhvaća upoznavanje s ritmom i tijelom kao instrumentom, upoznavanje s tradicijskim afričkim instrumentima, učenje osnovne tehnike sviranja na pojedinim afričkim instrumentima te savladavanje prvog tradicijskog afričkog ritma.

Voditelj radionica, Krunoslav Kobeščak, dugogodišnji je muzičar i kreativac koji iza sebe ima pregršt iskustva u radionicama zapadnoafričkih ritmova.

Radionice će se održavati u petak tijekom programa Afričkog dana. Nažalost, zbog ograničenog broja instrumenata, polaznici će biti isključivo sami učenici škole no radionice su slobodne za gledanje i uživanje u zamamnim afričkim zvucima. Pridružite nam se.

Detalje možete pratiti i na našem Facebook eventu “Afrički dan”  https://www.facebook.com/events/306342780287988/