Uskoro započinje novi ciklus besplatne kreativno likovne radionice za treću životnu dob!

Početak rada je 14. ožujka i odvijati će se svakog četvrtka od 10.00 u radioničkom prostoru Centra, Ilica 227/1.kat sati završno sa 6. lipnja 2019.

Voditeljica radionice je Marcela Munger, akademska slikarica.

Foto: Sanja Prnjak

Program  Otvoreni atelje namijenjen je korisnicima iz populacije treće životne dobi sa ciljem  poticanja kreativnog izražavanja i stvaralaštva. Korisnicima se uz stručno vodstvo pruža mogućnost otkrivanja novih talenata, sposobnosti likovnog izražavanja te kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Naglasak je na individualnom pristupu svakom polazniku, buđenju kreativnosti, razvoju potencijala, stjecanju vještina i stvaranju dobrog osjećaja.

Ovim projektom korisnike se uz stručno vodstvo želi uključiti u likovne radionice kroz koje će se moći kreativno izraziti i upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Za pohađanje nije potrebno imati nikakvo predznanje ni razvijenu vještinu crtanja.

Program se sastoji od zadataka po promatranju, sjećanju i po mašti uključujući razne likovne tehnike kao što su olovke, olovke u boji, flomasteri, tuš, pastele, ugljen, akvarel, tempere, akrili, kolaž te oblikovanje u papiru ili nekom drugom materijalu što ovisi o interesu i sposobnostima korisnika.

 Broj polaznika u grupi je ograničen (do 20 polaznika) te je potrebna prethodna prijava na radionice@centarcesarec.hr ili na tel. 01/375 8105

Program je financiran sredstvima Gradskog ureda za kulturu