Zvukopis je projekt dječjih radionica započetih u travnju 2004.godine sa svrhom uvođenja djece u svijet zvučnih kreacija.

Cilj ovog projekta se temelji na pokušaju da djeca shvate zvuk i kao vizualni medij, odnosno kao motor za pogon individualnih apstraktnih slika, a ne samo kao izvor informacije, reklame i glazbe.

Osim upoznavanja sa zvukom i njegovim fizikalnim svojstvima, ova radionica promatra zvuk i kao sredstvo koje potiče imaginativnost. Takav zvuk zahtjeva transformaciju od pasivnog slušača u angažiranog primatelja, onog koji će na temelju zvučnih podražaja u svojoj vlastitoj glavi stvarati slike, te posljedično učiniti ga sukreatorom.

Napretkom tehnologije upotreba opreme za snimanje znatno je pojednostavljena što omogućava djeci da postanu aktivni sudionici i autori radiofonijskog djela. Medijski odgoj i medijska pismenost još su uvijek u Hrvatskoj vrlo slabo prisutni u radu s djecom. Upravo ovakav tip radionica djecu uvodi u svijet medija i medijskih sadržaja na njima primjeren način.

U 2017. godini radionicu ostvarujemo u suradnji s OŠ Pavleka Miškine.

Polaznike 3. razreda uvodimo u svijet zvuka uz pomoć prezentacije Branitelji grada Samobora koja kolažno prikazuje projekte u koje su učenici bili uključeni tijekom školske godine 2016/17 ali i borbu hrabrih vitezova protiv okrutnog zmaja.

Autori i voditelji: Srđan Nogić i Ivana Market.