Centar za kulturu i film Augusta Cesarca najavljuje DramoLet – ciklus dramskih seminara namijenjenih pedagozima, nastavnicima, profesorima u radu s djecom i mladima!

 

Kroz ciklus edukacija polaznici će dobiti široku lepezu potrebnih alata za osmišljavanje i vođenje dramskih radionica te kreiranje kazališnih predstava.

  Teme  i termini seminara:

 1. Tijelo – glas – riječ – Jelena Hadži-Manev + Režija kazališne predstave – Rene Medvešek (28. – 30. 4. 2017.)

Istraživanje kazališnog tijela, glasa i riječi kroz niz igri i vježbi. Tajne uspješne kazališne režije otkriva višestruko nagrađivani redatelj Rene Medvešek.

2. Kazalište maske, materijala i objekta, s naglaskom na istraživanju – Kruna Tarle ( 19. 5. – 21. 5. 2017.)

Maska, prilično zapostavljeni medij, negdje na pola puta između glumca i lutke, pruža neslućene mogućnosti izražavanja, prije svega neverbalnog i iracionalnog.

Kazalište materijala i objekta se nalazi u prostoru između kazališta i likovne umjetnosti, i ukazuje na moguće drugačije vizure koje će nužno izmijeniti i kazalište i likovnu umjetnost.

3. Režija lutkarske predstave – Kruna Tarle (listopad 2017.)

Što je to za lutkarstvo specifično u odnosu na dramsku umjetnost koja mu u praksi učestalo nameće svoja pravila. Režirati iz te vizure znači biti na pravom putu; uživati u čistom lutkarskom mediju.

4. Izrada i animacija marioneta prema metodi A.Rosera – Dubravko Torjanac (listopad/studeni 2017.)

Radionica konstrukcije, izrade i animacije marioneta prema tehnici prof. Albrechta Rosera, jednog od vodećih svjetskih lutkara te rad na lutkarskoj predstavi.

 

Za dodatne informacije i prijave kontaktirajte Ivanu Market: ivana.market@centarcesarec.hr