Projekt “Punoglafka” namijenjen je učenicima srednjih škola i nastao je s ciljem prevencije neprihvatljivog i rizičnog ponašanja mladih te kao takav podržan je od Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport.

Projekt “Punoglafka” sastoji se od:

a) središnje kazališne predstave s temom neprihvatljivog ponašanja mladih i

b) javne tribine, u kojoj se elaborira ista temu uz sudjelovanje uglednih gostiju: liječnika, sociologa, psihologa i nevladinih udruga.

Izvedbe u Centru za kulturu i film August Cesarec:

23.05.2013. u 11 i 14 h

Ilica 208, velika dvorana Centra 

glume:

Nika Mišković

Amanda Prenkaj

Petra Kurtela

Jan Kerekeš

premijera: 18. listopada 2012.

dramatizacija i adaptacija: Marijana Nola

skladatelj originalne glazbe: Nikša Marinović

scenografija i kostimi: Valentina Crnković

asistent scenografa i kostimografa: Jasna Josipovski

redatelj: Mario Kovač

Predstava “Punoglafka” stvorena je na temelju istoimenih romana Damira Trajčevića koji donose ispovijest sedamnaestogodišnje djevojke i njen, apsolutno ničim ne opterećen, pogled na društvo i sredinu u kojoj živi. Njen život je koncipiran kao neprestani party koji prestaje tek kad joj tijelo otkaže poslušnost. “Punoglafka” prikazuje prividno dinamičan i atraktivan život mlade djevojke ispunjen modom, izlascima, seksom i opijatima no istovremeno razotkriva šokantnu sliku današnje mladeži lišene ideala, etičkih načela, životnog cilja, moralnih normi i ikakvih društvenih vrijednosti.

Pozivamo vas da se nakon predstave aktivno uključite u javnu tribinu s temom prevencije neprihvatljivog i rizičnog ponašanja mladih na kojoj će meritorni gosti rado odgovarati na sva vaša pitanja.

Program je zajednički projekt Kvarture – mreže Centara za Kulturu i u potpunosti je financiran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Pozivamo vas da se s đacima vaše škole pridružite ovom vrijednom projektu. Za organizirani posjet srednjih škola ulaz je besplatan.