Od 10.-14. veljače, talijanska redateljica, izvođačica i pedagoginja Nhandan Chirco u suradnji sa hrvatskim mladim umjetnikom Matijom Kezele održava svoju devetu po redu radionicu posvećenu istraživanju izvođačevog rada sa tijelom i potencijale njegove izvedbe.  Do sada radionica je okupila brojne sudionike kako domaćih tako i stranih iz Čilea, Španjolske, Belgije, Slovenije, Srbije i Italije.

Po prvi puta radionica se održava u suradnji Kotar teatra i Centra za kulturu i film August Cesarec iz Zagreba.

O RADIONICI – Kitchenette

Voditelljica: Nhandan Chirco

Asistent: Matija Kezele

Radionica istražuje mogućnosti i sredstva vezane uz rad sa tijelom, fokusirajući se na razvoj individualnog kreativnog potencijala. Rad započinje sa osnovnim elementima  situacije- tijela u prostoru; istražujući njegove fizičke i kreativne granice te izvore.

Tijekom radionice svatko će od sudionika  za sebe odabrati svoj Put  tj. smjer razvoja svog izvedbenog djela. Propitujući ga individualno ili u paru,pronalazeći elemente za razvoj svoje prisutnosti na sceni.

U fizičkom treningu impuls kretanja bazira se na slušanju vlastitoga tijela. Intenzivan i zahtjevan rad na pokretu/ dahu/ glasu usmjerava izvođača da doživi scenski prostor, zajedno sa osvještavanjem tijela u njemu. Ova metoda zasnovana je na  elementima glumačkog  treninga koji je razvio Jerzy Grotowski, te na principima  suvremenog i Butoh plesa.

U ovom izdanju sudionici radionice mladi su Hrvatski kazališni umjetnici od kojih neki od njih surađuju sa Nhandan od 2004. Godine. Ova radionica  specifična je po tome što će imati i svoju javnu završnu izvedbu u velikoj dvorani CKF August Cesarec, Ilica 208,  14. veljače u 17:30 h

Sam događaj ujedno je i najava drugih sličnih radionica koju Kotar Teatar namjerava ostvariti u projektu Kotar REZIDENCIJA! U suradnji sa CKF August Cesarec, u Zagrebu te lokacijama u Gorskom kotaru.

Više na www.kotarteatar.com i www.centarcesarec.hr