Koncerti na starom gradu Medvedgradu, najočuvanijoj utvrdi Medvednice iz XIII. stoljeća, postaju već tradicionalna događanja koja obogaćuju ljetnu kulturnu ponudu Zagreba.

Medvedgradske glazbene večeri program je koji se u organizaciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca tradicionalno održava od 2009. godine (uz pauzu u vremenu rekonstrukcije Sljemenske ceste) i svake godine bilježi značajan rast i razvoj te, prema mišljenju publike i kritike, postaje jedan od najhvaljenijih ljetnih događanja u Zagrebu.

Program tradicionalno nastaje u suradnji s Javnom ustanovom „Park prirode Medvednica“ i Manart BPM-om.

Unutar programa Medvedgradskih glazbenih večeri na velikoj sceni proteklih pet godjna ugostili smo izuzetne glazbenike kao što su Jelena Radan, Rundek Cargo Trio, Jasna Bilušić i Dinko Appelt, Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group, Meritas, Tamara Obrovac Transhistria quartet, Detour, Pavel, Saru Renar, Urban &4, Elemental, Luce, a u sklopu predstavljanja mladih hrvatskih kantautora u programu Akustika na vrhu kule ugostili Queen of Sabe, NLV, Ninu Romić, Auguste, Dinu Rizvić, Voland Le Mata, For, Side project.

 

Mediji o Medvedgradskim glazbenim večerima 2016.

Publika uživala na Medvedgradu unatoč ledenim uvjetima. Prva ovogodišnja glazbena večer na Medvedgradu krunski je dokaz kako dobru vibru ovog eventa ne može pokvariti ni ledeni sjevernjak koji je dobro prodrmao kosti Zagrepčanima koji su stigli na Medvednicu… Kako izgleda da nas poboljšanje vremena ne čeka ni tijekom današnje večeri, ostaje nam samo nadati se da će publika i izvođači dijeliti jednaku količinu pozitivne energije i entuzijazma. Sve u svemu, Medvedgrad dan prvi: ocjena sjedni pet!

Muzika.hr

 

Kako započeti izvještaj s koncerta koji bi lako mogao postati koncert godine. Barem u domaćim okvirima (Urban&4)… Ovime su Medvedgradske glazbene večeri i ove godine opravdale svoje postojanje i ponovo svaka čast organizatorima na zanimljivim koncertima, organiziranom prijevozu do i od Medvedgrada, i svemu što ide uz savršenu organizaciju.

terapija.net

 

Urban &4 razvukli osmijeh publike od zida do zida Medvedgrada. Momci su se nešto poslije 23:30 tako nepovratno pokupili sa stagea dok je po Medvedgradu vjetar i dalje šibao po svom, a izvrsne Glazbene večeri polagano zatvarale vrata za publikom s osmijehom ne od uha do uha, već od zida do zida.

Muzika.hr

 

Na rezervnom terenu bez rezerve za publiku! (Elemental + For) Iako je ljeto godišnje doba koje asocira na vrućine, kratke, rijetke kišne periode i osvježavajuće noći, ovih se dana, ne samo u Zagrebu, priroda malo poigrala pa smo dobili nekoliko otkazivanja glazbenih događanja. Slična je sudba prijetila i Medvedgradskim glazbenim večerima, no s(p)retni organizatori su uspjeli iznaći rezervno rješenje, pa se tako zaključna večer ovog mini-festivala dogodila u prostorima Pivane.

Muzika.hr

 

MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI 2016.

MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI 2015.

MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI 2014.

MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI 2013.