Petak, 19.07. od 21 sat

DARKO RUNDEK CARGO TRIO

Ovo neobično i impresivno glazbeno putovanje definitivno je pravo otkriće za ljetne festivale, koncertne dvorane i klubove, stoga što Rundek Cargo Trio nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nakon mnogobrojnih nastupa diljem Europe te Rundekovog nastupa na Trgu bana Josipa Jelačića povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, svoja vrata čaroliji glazbe odlučio je otvoriti i Medvedgrad. Legendarne pjesme iz Rundekove bogate karijere čine vrhunac svakog nastupa i čini vam se da bi u njima mogli uživati vječno. Rasprodani koncerti, trosatni nastupi i „simfonija“ europskog spleena u koji su utkani zvukovi daleke Indije, Rusije ili Balkana- sve to donosi Rundek Cargo Trio ovog puta u potpuno drugačijem ambijentu. Darko Rundek u društvu Dušana Vranića na klavijaturama i perkusijama te energične violinistice Isabel, na poseban način objedinit će period Cargo orkestra i Trija.

Darko Rundek jedna je od bitnijih pojava na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Krajem studenog 2010. Rundek Cargo Trio izdaje album „Plavi avion“, namijenjen slušanju i osluškivanju, traženju interakcije sa slušateljima. Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, „Plavi avion“ asocira na svojevrstan visinski blues. Taj naslov više govori o duhu nego o glazbenoj formi albuma. Na njemu je 12 pjesama, dugačkih i kratkih, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih- rundekovskih.

I puno uzbudljive svirke!

 

Subota, 20.07.od 21 sat

JASNA BILUŠIĆ skice iz života Edith Piaf uz klavirsku pratnju Dinka Appelta

Autori programa

  • Jasna Bilušić
  • Dinko Appelt

 

Glazbena priča o životu i karijeri francuske šansonijerke Edith Piaf u kojoj se kroz anegdote iz njezine prebogate biografije i uz izbor njezinih najpoznatijih kompozicija priča jedna izuzetna životna priča jedinstvene žene i umjetnice, legende francuske i svjetske glazbene kulture. Program traje 1 sat i 15-20 minuta.

”Burne ljubavne avanture, alkohol i droga koje su Edith Piaf donijele titulu tragičarke šansone, Jasna Bilušić maestralno je osmislila i predstavila na svoj način.” (Ratko Čangalović, Jutarnji list)

”…(Jasna Bilušić) savršeno može ”skinuti” osobiti stil sićušne legende, ali razborito izbjegava doslovnost oponašanja, ostavljajući prostor samosvojnosti snažna izraza…”  (Maja Stanetti, Večernji list)

AUTORICA FOTOGRAFIJA | Sanja Prnjak

 

MEDVEDGRADSKE GLAZBENE VEČERI 2013. ➟ NOVOSTI