JELENA RADAN i trio

19.07.2012. u 21 h

Jelena Radan, vokal
Emil Gabrić, violina /pjeva dok joj on šapuće
Miroslav Navračić, harmonika/ osjeća ju zatvorenih očiju
Ivan Gazibara, kontrabas/treperi nad svime
Tripptih Susret – Glazbeno putovanje kroz Jutro, Dan i Večer.
Najnovije pjesme, stare pjesme u novome ruhu, fado.

 

Koncert pod nazivom Tripptih Susret tematski je podijeljen na tri dijela: u prvome dijelu publika je mogla čuti Jelenine nove pjesme, drugi ćje bio posvećen starim pjesmama u novim obradama., dok je treći bio obojen fadom.

Jelena Radan: Tripptih susret

Svaki koncert je drugačiji. Neka nova priča. Neki novi Vi. Okosnica koncerta je Jedan Moj Dan, kratko glazbeno putovanje kroz Jutro, Dan I Večer. U Jutru vas upoznajem sa svojim najnovijim pjesmama koje će se naći na novom albumu. Dan je vrijeme za moje goste i neke stare pjesme u novom ruhu. Večer je posvećena fadu, mojoj glazbenoj strasti.

  1. je godina u kojoj će izaći moj treći studijski album. Nakon šest godina u kojima sam većinom tragala za fadom i posjećivala prekrasne koncertne i nekoncertne prostore u kojima smo svirali, ovim koncertnim konceptom, koji se svojim najvećim dijelom naslanja na novi album, zapravo želim prenijeti strast koju osjećam kroz ove nove pjesme i kroz izvedbu instrumentalista koji su uz mene.

Zaigrali smo se, pa zašutjeli, zapjevali i zasvirali.

 

„Susret“

„Susret“ predstavlja moj intimni svijetu kojem Djevojčica susreće Ženu. „Susret“ je i svakodnevna komunikacija, odnosi, filozofije, stavovi, dileme i odluke, pitanja i snovi, sjećanja, promatranja i uživanje u iskustvima koje nosi „Jedan dan“. Na pozornici se jednostavno želim izraziti kroz ono što umijem i kroz sve, za sada, strano, a što donosi svaki novi koncert.

Sa mnom su vrsni glazbenici koje sam susrela na svom putu. Spojevi su to jedne harmonike u rukama čovjeka koji je zatvorenih očiju osjeća, violine koja pjeva dok joj on šapuće, kontrabasa koji treperi nad svime, gitare koja se s poštovanjem provlači, ritmike koja nadolazi poput valova… glasa koji doziva…

Na jednom mjestu(pozornici), a kroz različite vremenske okvire sakupljam ono što me dira u glazbi, a koje želim povezati u istom intimnom, scenografski (tripptih je i vizualna poveznica) ujednačenom vremensko-prostornom odigravanju ove raslojene, a opet objedinjene koncertne priče.

AUTORICA FOTOGRAFIJA | Sanja Prnjak