2009.g. Centar za kulturu i film Augusta Cesarca pokrenuo je ciklus ljetnih koncerata na Medvedgradu – Medvedgradske glazbene večeri.

Reakcije publike bile su više nego pozitivne. O tome svjedoče i utisci posjetitelja:

Velika pohvala Centru za kulturu i film Augusta Cesarca na koncertima na Medvedgradu. Vrijeme je da se stari Medvedgrad oživi kulturnim sadržajima i da postane navika da se sadašnjost spaja s prošlošću. Predivnu večer dočarao je Ansambl za ranu glazbu Minstrel – puni pogodak za ovaj projekt.

                                                                                                                                                  Paula Priming

Poštovani

Doživljaj? UH ….Zapravo tek pravi virtuoz pera može opisati kako sam se osjećao to veće slušajući nastup Ansambla za ranu glazbu Minstrel. Bila je subota 4. srpnja 2009.. Medvedgrad. Suton. Ne to nije bio trenutak sadašnjosti i neke njene zbilje već romantično osluškivanje prirode, ljudskog glasa i nota iz minulih stoljeća. Prekrasno veće obasjano zalazećim zlačanim Suncem, praćeno blijedim Mjesecom koji se popeo na južnoj strani zidina, odjednom je u kamenim zidinama Medvedgrada izmamilo tihe i sjetne zvukove neke nama daleke zemlje, nekog nama dalekog vremena.

Glas gospođe Vesne Matane, članice Ansambla, vodio nas je iz slike u sliku simpatično komentirajući muziku, sebe i ne zaboravljajući na nas slušatelje. Uz to, organizirani doček gostiju na Medvedgradu, pod umješnom rukom i veselim osmijehom gospođe Ivane, bio je toliko jednostavan i simpatična da mu ama baš ništa više i pompoznije nije trebalo. Ta umjerenost i srdačnost organizatora i izvođača bila je čarobna.

Od sveg srca zahvaljujem organizatoru i izvođačima na prekrasnim trenucima uživanja u ljepoti doživljaja slike, muzike i osjećaja. Kada bi nešto značio napisao bih gdje god treba slovo podrške ovakvim prigodama koje u naše žurne i prenapregnute živote unose trenutke blaženog opuštanja.

 HVALA VAM! Vaš Zoran Vlahović

 

04.srpnja 2009.

GRAD – glazbeno-pjesnička večer posvećena Vukovaru i Siniši Glavaševiću. Odabrane tekstove Sinišinih priča interpretira i govori Rene Medvešek, a svojim ga pjesmama prati kantautor Čedo Antolić.

04.srpnja 2009.

Renesansni ansambl Minstrel

05.srpnja 2009.

Mirta Pleteršek-Blašković, violina i Bruno Blašković, gitara